40.000 estudiants prenen la Porta del Sol de Madrid en defensa de l'ensenyament públic

(Vídeos i fotos al final)

Des de primeres hores del matí milers d'estudiants han recorregut centenars d'instituts públics amb pamflets i pancartes en les principals ciutats per a garantir que avui, en la primera jornada de Vaga General d'Estudiants a nivell estatal fora un èxit i mostrar així el rebuig al major atac a l'educació pública en les últimes dècades.

La convocatòria realitzada pel Sindicat d'Estudiants avui 6 d'Octubre ha estat un rotund èxit. Més d'un milió i mig d'estudiants han secundat la Vaga General en tot l'Estat. Prop de 100.000 estudiants han participat en més de 35 manifestacions organitzades en totes les CCAA, destacant la impressionant mobilització que ha tingut lloc a Madrid amb més de 40.000 assistents que han abarrotat el carrer Atocha i la Porta del Sol.

Des de les 11:00 h. començaven a agrupar-se en les places i les principals avingudes de desenes de localitats milers de joves convocats a participar en les manifestacions i concentracions. En Madrid al carrer Atocha a partir de les 12:30 hores no havia lloc per a una agulla. Centenars de pancartes i cartells de tots els colors de desenes d'instituts de Madrid eren sostinguts pels estudiants de secundària. Els lemes més destacats i corejats han estat: Aguirre dimissió!, La crisi que la paguin els banquers!, Aquesta lluita l'anem a guanyar! , El qual no voti del partit popular!, Els diners del banquer per a l'institut obrer! i Si no hi ha solució haurà revolució! La manifestació ha corejat també el seu suport a la lluita dels estudiants xilens, que duen cinc mesos de mobilitzacions contra la privatització de l'ensenyament públic i estan sent durament reprimits.

Milers d'estudiants dels barris obrers; de San Blas, Carabanchel, Vallecas, Villaverde, Moratalaz, Leganés, Móstoles, Getafe, Fuenlabrada, Alcorcón, Aluche, Alcobendas, Colmenar i de desenes de barris i localitats més han omplert els carrers amb el seu crit en contra de les retallades educatives a l'ensenyament públic aprovats pel govern d'Esperanza Aguirre. En la manifestació han pres la paraula representants de CCOO, UGT, STE´S, Fapa Giner de los Rios, Treballadors de Telemadrid i el Secretari General del Sindicat d'Estudiants, Tohil Delgado. En un ambient de combat i disposició d'arribar fins al final en aquesta lluita, milers d'estudiants dels instituts que han organitzat en les setmanes prèvies centenars de comitès de vaga, han donat suport la proposta del Sindicat d'Estudiants de convocar vaga general en la secundària en la Comunitat de Madrid per als pròxims 19 i 20 d'octubre, i participar massivament en la gran marxa estatal en defensa de l'ensenyament públic del pròxim dissabte 22 d'octubre.

La vaga i les manifestacions també han estat secundades en la resta de l'Estat, amb milers d'estudiants participant en les manifestacions de Barcelona, València, Sevilla, Màlaga, Jerez, Cadis, Pamplona, Guadalajara, Toledo, Talavera de la Reina, Gijón, Oviedo, Vitòria, Tarragona, Santiago de Compostel•la, Valladolid, Elx, Alacant i desenes de ciutats més. Les manifestacions també han contat amb una nodrida representació del professorat. Hem de destacar que en la manifestació de Vitòria hem contat amb la participació activa dels treballadors d’Esmaltaciones San Ignacio i Daewo, en lluita contra el tancament.

Des del Sindicat d'Estudiants animem a tots els companys a enfortir la mobilització: organitzant comitès de lluita en tots els instituts, enfortint la unitat d'acció amb el professorat, participant en totes les mobilitzacions previstes per a les pròximes setmanes i afiliant-se al Sindicat d'Estudiants per a continuar la lluita.

 

 

 

Professors i estudiants units i endavant!

En defensa de l'ensenyament públic!

Les retallades per als banquers!

Noticia de la mobilització apareguda en El País

Noticia de la mobilització en Público

Noticia de la vaga a València al diari El País

 

{youtube}Gd0qhz7xdPU{/youtube}

{youtube}JNTwmS633L4{/youtube}

{youtube}SkqGma1ANSs{/youtube}

{youtube}3bHDLzUeDZ8{/youtube}

{youtube}uLsUFZMtC3o{/youtube}

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos