A l'atenció dels sindicats del professorat (CCOO, CGT, UGT, USTEC i STE-PV), a les organitzacions d'estudiants (AEP, AJEC, SEPC, BEA, Acontracorrent) i a les plataformes i moviments que defensen l'educació pública (Marea Groga, PUDUP, Interzones, Assemblea Interuniversitaria…):


LA DRETA DECLARA LA GUERRA A L’EDUCACIÓ PÚBLICA: MÉS QUE MAI ÉS NECESSARI DONAR UNA RESPOSTA CONTUNDENT, UNITARIA I ESTATAL


EL SINDICAT D’ESTUDIANTS CONVOCA A TOT L’ESTAT UNA SETMANA DE LLUITA LA PRIMERA SETMANA D’OCTUBRE EN DEFENSA DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA.


US PROPOSEM LA UNITAT D’ACCIÓ


Portem més d’un any patint retallada rere retalla i atacs a l’educació pública. Tant el PP a tot l’Estat espanyol i al País Valencià com CiU a Catalunya, han llençat una ofensiva que pot suposar situar l’educació pública als nivells de fa més de trenta anys. La llista d’atacs és àmplia, afectant a tot l’educació pública: retallada pressupostària salvatge, privatització, acomiadament de professorat, deteriorament de les condicions laborals dels professors i el personal laboral, augment de la massificació, noves taxes a l’FP, augment brutal de les taxes universitàries, atacs al català com a llengua vehicular, noves revàlides a primària, secundària i batxillerat, itineraris a la ESO... És una combinació que posa de manifest de manera molt nítida com PP i CiU pretenen destruir l’educació pública i excloure d’una educació de qualitat als fills dels treballadors.


Durant tot el curs passat es van convocar nombroses mobilitzacions, algunes d’àmbit estatal, altres circumscrites a Catalunya i/o al País Valencià: el 6 d’octubre, el 17 de novembre, el 16 de febrer, el 23 de febrer, el 29 de febrer, el 3 de maig, el 10 de maig o el 22 de maig. Totes aquestes convocatòries han demostrat la voluntat de lluitat present entre estudiants, joves i treballadors. La última jornada, la vaga general estatal de tota la comunitat educativa del 22 de maig, va ser un rotund èxit de participació i creiem que marca el camí a seguir. No obstant per a cada cop més professors i estudiants es fa més evident que amb un sol dia de vaga no podrem aturar els atacs que estem patint.


Des del Sindicat d’Estudiants venim demanant des de fa temps un pla de lluita, que unifiqui els conflictes oberts, que ampliï la mobilització a d’altres sectors, que doni espai a la participació democràtica de treballadors i joves... Creiem que és urgent que els sindicats convoquin quan abans millor una vaga general estatal de 48h contra tots els atacs, com a primer pas en una dinàmica de mobilització creixent i contundent. No obstant, no podem esperar a que aquesta convocatòria general s’organitzi tenint en compte la gravetat de la situació.


Sabem que a Catalunya i País Valencià, des de distintes plataformes i entitats, s’estan promovent accions en diferents dates al llarg de setembre. El Sindicat d’Estudiants recolzarà i impulsarà totes les mobilitzacions que serveixin per a desenvolupar la lluita en defensa de l’educació pública. Però si creiem necessari que, a més, la lluita a Catalunya i País Valencià confluís amb una cita estatal que unifiqui el moviment a totes les Comunitats i zones de l’Estat. Per això, hem llençat la convocatòria d’una SETMANA ESTATAL DE LLUITA per la primera setmana d’octubre. Volem concretar per a aquesta setmana assembles massives, tancades, piquets informatius pels barris, mercats i fàbriques, manifestacions i una VAGA GENERAL D’ESTUDIANTS DE 72H. La idea és que a més aquesta sigui una primera acció de protesta que continuarà profunditzant-se a les setmanes següents.


Por suposat, la nostra opinió és que el desitjable seria que en aquestes dates poguéssim confluir totes les etapes educatives i sectors, per això hem llençat la proposta de lluita al juliol. Ens agradaria poder-nos reunir amb vosaltres per poder establir la col•laboració necessària per lluitar de manera unida en defensa de l’educació pública. Us fem una crida a que us sumeu i recolzeu la convocatòria de la Setmana Estatal de Lluita i us proposem celebrar quan abans millor una reunió per a coordinar esforços i organitzar de la millor manera possible la resposta.


Atentament,

Daniel Martínez
Secretari general a Catalunya del Sindicat d'Estudiants

Carlos Naranjo
Coordinador al País Valencià del Sindicat d’Estudiants

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos