El Ministre d’Educació, José Ignacio Wert, ha declarat públicament les intencions del govern d’”espanyolitzar als alumnes catalans”. Al més pur estil franquista, Wert mostra la cara verdadera del Govern del Partit Popular, un govern contrari a l’existència dels drets democràtics més elementals, cosa que ja vam poder comprovar el passat 25 de setembre amb la repressió salvatge a joves i treballadors que es manifestaven pacíficament a Madrid al voltant del Congrés, i que avui tornem a veure amb unes declaracions que deixen ben clar com aquest govern enyora l’”Espanya, una, grande y libre”, menyspreant i negant el dret a l’existència de la cultura catalana.

Aquestes declaracions formen part dels atacs del Partit Popular contra el dret dels estudiants a rebre una educació pública de qualitat, una cosa que està en perfecta sintonia amb l’ofensiva llençada per part dels mitjans de comunicació de la dreta en la seva intenció d’acabar amb qualsevol expressió democràtica, imposant la visió de la història de la dreta espanyola hereva de la dictadura franquista.

Des del Sindicat d’Estudiants denunciem a més a més l’objectiu que amaguen aquestes declaracions incendiàries del Ministeri d’Educació, que no pretenen més mirar de, reivindicant el llegat de la dictadura franquista, desviar l’atenció dels greus problemes que afecten a l’educació pública, com a conseqüència de les retallades i el desmantellament d’aquesta que la dreta està portant a terme des de la seva arribada al poder. Agafant-se a una suposada marginalitat del castellà en el sistema educatiu català (una cosa que ha estat desmentida pels últims informes PISA, en els que es recull com el nivell de coneixement del castellà és fins i tot major als instituts catalans que als d’altres zones de l’Estat en què només es parla castellà), la dreta espanyolista del Partit Popular pretén crear un fals debat per eclipsar l’atenció mediàtica i que no es parli de l’atac brutal contra l’educació pública que ha llençat el seu ministeri amb l’última contrareforma educativa i les retallades que han presentat.

Totes aquestes declaracions, que reflecteixen la nostàlgia que els dirigents del PP i els seus ministres tenen de la dictadura franquista, són aprofitats demagògicament per la dreta catalana de CiU, que busca exactament el mateix que el Partit Popular, dur endavant retallades salvatges en educació, sanitat i prestacions socials, per enfonsar les nostres condicions de vida i desviar milers de milions d’euros de diners públics a mans de banquers, especuladors i grans poders financers. Fer pagar als treballadors una crisi de la que som víctimes i no els responsables.

Ambdues dretes, la catalana i l’espanyolista, estan completament d’acord en el fonamental, desmantellar el sistema educatiu públic i fer retrocedir les condicions de vida i laborals de milions de famílies treballadores a les dels anys 60. En això coincideixen plenament i voten conjuntament a favor de totes les retallades al Parlament espanyol, al català i a on calgui (cosa que es pot veure amb claredat en el govern del PP de Badalona, que existeix gràcies al suport incondicional dels vots de CiU). Tant el PP com CiU agiten el nacionalisme, espanyolista i català, per desviar l’atenció sobre les seves polítiques de retallades i els seus atacs contra els joves i els treballadors.

Des del Sindicat d’Estudiants tornem a fer una crida a la mobilització dels estudiants contra la contrareforma educativa de Wert i contra el desmantellament de l’educació pública, tant a Catalunya com a la resta de l’Estat. Pensem que aquesta ofensiva contra els drets democràtics és un pas més en el deteriorament de la qualitat educativa i un motiu més per sortir al carrer a la setmana de lluita que hem convocat per a la setmana del 15 al 19 d’octubre i a la vaga general d’estudiants de 72 hores dels dies 16, 17 i 18 d’aquest mes.

En aquest sentit, i com s’ha explicat avui a la roda de premsa conjunta, la CEAPA (la principal organització de pares i mares de tot l’Estat) se sumava avui mateix a aquesta setmana de lluita fent-la seva, fent una crida a que els pares i les mares no portin els seus fills a classe durant aquest dies de mobilització i anunciant la convocatòria de manifestacions conjuntes de pares, mares i estudiants a la tarda del dia 18, que també secundaran les organitzacions sindicals de professorat, CCOO, UGT i STEs.

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos