La lluita ha de continuar
Tots a la vaga general d'estudiants de 72 hores del 16, 17 i 18 d'Octubre

Aquest matí, milers d'estudiants han sortit a mobilitzar-se a Euskal Herria i Catalunya, i en altres zones de l'Estat. Especialment significatives han estat les manifestacions a Vitòria, Bilbao, Navarra i Barcelona, en les quals durant hores s'han recorregut els principals carrers sota una forta pluja.
Des del Sindicat d'Estudiants hem recolzat les mobilitzacions en aquests territoris, alhora informant als centres d'estudi que convoquem la vaga general d'estudiants de 72 hores pels propers dies 16, 17 i 18 d'Octubre, i aquest mateix matí participant en les nombroses manifestacions que abans assenyalàvem. Entenem que en el context d'atacs salvatges a l'educació pública, la mobilització és l'únic camí per frenar-los.

Com no podia ser d'una altra manera, entre les consignes dels convocants figuraven, entre altres, el rebuig a la pujada de les taxes universitàries i la defensa d'una educació pública de qualitat, consignes que des del Sindicat d'Estudiants recolzem i que motiven la convocatòria de vaga general d'estudiants de 72 hores que hem convocat per als dies 16, 17 i 18 d'Octubre.

El Sindicat d'Estudiants sempre ha tingut entre els seus signes d'identitat l’internacionalisme i l’anticapitalisme. Per aquest motiu entenem que la millor forma de continuar la lluita és ampliant-la, enfortint-la i endurint-la amb una resposta a l'alçada de les circumstàncies que imposen la gravetat dels atacs, donant una resposta conjunta per part de la joventut i els estudiants de tot l'Estat. Tant la dreta espanyolista del Partit Popular, com la dreta catalana de CIU o la dreta basca del PNB han estat unides històricament en els seus objectius comuns; atacar les condicions laborals i de vida de joves i treballadors mentre beneficien a la patronal espanyola, basca o catalana a costa nostra. Al terreny educatiu tant el PP, com el PNB com CIU han defensat i defensen la privatització de l'educació pública.

Des del Sindicat d'Estudiants entenem que, per molt que la dreta pretengui crear falsos debats per desviar l'atenció dels problemes fonamentals que patim la majoria (com actualment fa un dia sí i un altre també la dreta espanyolista del PP i la dreta catalana de CIU), els treballadors i els joves, independentment de la nostra procedència, i per sobre de les fronteres nacionals, sofrim els mateixos atacs i tenim les mateixes aspiracions.

Per això fem una nova crida a redoblar els esforços per aconseguir un èxit rotund en la vaga general de 72 hores dels dies 16, 17 i 18 d'Octubre.


Tenim la força per aturar els atacs
Tots a la vaga d'estudiants del 16, 17 i 18 d'Octubre
Tots a les manifestacions del dia 17 a les 12h

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos