Després de les últimes novetats sobre el projecte de la LOMCE anunciades pel Ministre Wert, en les quals proposa noves mesures de calat contra l'educació pública com convertir en avaluable l'assignatura de religió, els atacs a l'ensenyament de les llengües com el gallec, català, valencià i basc o la supressió del dret a vaga, el propi Ministre ha volgut explicar, en un acte organitzat pel diari El Mundo i titulat 'El repte de l'educació', totes les bondats de la seva famosa contrareforma. No obstant això en aquest acte s'ha tornat a materialitzar el clam social contra aquesta reforma franquista que vol negar l'educació pública i de qualitat als fills dels treballadors. Centenes de joves estudiants, professors i treballadors van acudir ahir a l'acte per mostrar el seu total rebuig al que s'ha convertit en el major atac a l'educació pública des de la caiguda de la dictadura. La sala de l'hotel on se celebrava la xerrada es va abarrotar completament i es va convertir en una combativa protesta plagada de consignes i pancartes que demanaven la dimissió del ministre, per la qual cosa finalment aquest no va poder celebrar la seva conferència.

Però el Ministre Wert no va voler acabar la jornada sense deixar clar que a més de voler seguir atacant la nostra educació pública, també continua a pas ferm en la seva dinàmica d'insults als joves i treballadors que lluitem, i que ja va començar en el mes d'Octubre quan ens acusava d'extremistes i radicals. En aquesta ocasió ha dit a les seves declaracions a la premsa que qualificava l'ocorregut com un exercici d'intolerància i feixisme. Per a la seva desgràcia els joves i treballadors en tot l'Estat sabem que l'únic que vol retornar-nos als anys del franquisme amb la seva reforma educativa és ell, el mateix que parla d'espanyolitzar als estudiants catalans, de suprimir drets democràtics bàsics, retornar el púlpit de l'escola als bisbes, aprovar una llei amb l'oposició de tota la comunitat educativa, afavorir únicament als empresaris de l'educació privada, criminalitzar a els qui defensem el públic, etcètera.

Per tot això, més que mai es presenta la necessitat de tornar a sortir a la lluita, en la propera convocatòria de vaga estudiantil en el mes de febrer milers d'estudiants, professors i pares podrem donar una lliçó de democràcia a aquest ministre, tal com vam fer el passat mes d'octubre amb les massives mobilitzacions que van recórrer tot l'Estat i van deixar clar com el ministre pitjor valorat de la Història no va a aconseguir imposar autoritàriament el desmantellament de l'escola pública. Si Wert és tan democràtic com diu ser, que escolti a la majoria de la societat en contra de la LOMCE i dimiteixi de manera immediata.

No a la reforma franquista!
Les retallades per als banquers!
Wert dimissió!
5, 6 i 7 de Febrer Vaga General Estudiantil!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos