Demà dimecres 6: Tots a les manifestacions a les 12.00 h.!

No a la reforma franquista de Wert!
Govern dimissió!

Avui 5 de febrer, la vaga general estudiantil es deixa sentir amb molta força. A més de 1.800 IES de tot l’Estat, l’aturada convocada pel Sindicat d’Estudiants ha tingut un suport unànime, amb xifres que oscil•len entre un 80% i un 90% de seguiment. A Andalusia, Extremadura, Madrid, País Valencià, Aragó, Astúries, la vaga és pràcticament total, i a la resta de territoris és un gran èxit. En aquesta primera jornada, són milers d’estudiants els que han participat en els piquets informatius, portant el nostre rebuig a la contrareforma educativa del ministre Wert al conjunt de la població, als treballadors, als centres de salut, hospitals, barris, metros i carrers.

El Sindicat d’Estudiants ha organitzat més de 750 comitès de vaga en què s’han integrat milers de joves, que ja estan fent els últims preparatius per a les manifestacions que demà 6 de febrer es faran a les 12 del migdia a més de 100 localitats. Una demostració de força, en la qual, des del moviment estudiantil, tornarem a deixar clara la nostra posició: No volem la contrareforma educativa del ministre Wert! Volem un ensenyament públic de qualitat, gratuït, democràtic i laic!

La lluita de la joventut pel seu futur passa per derrotar tots els atacs d’aquest govern de dretes, ple de nostàlgics del franquisme. I ho diem conscientment, perquè la LOMCE no és altra cosa que l’intent autoritari de retornar-nos a l’educació que els nostre pares i els nostres avis van viure sota la dictadura. Un ensenyament classista, on només puguin rebre una educació de qualitat els fills de les classes adinerades; on la universitat està completament vedada als fills dels treballadors; una contrareforma que expulsarà a desenes de milers de joves prematurament del sistema educatiu, per convertir-nos en mà d’obra barata o en un número més d’unes xifres d’atur escandaloses. Una Llei educativa que torna a imposar el sexisme a les aules, que amplia el ja molt gran poder de l’Església Catòlica en l’educació i que desviarà milers de milions de l’erari púbic al negoci de l’escola privada. Una contrareforma que acomiadarà a milers dels nostres professors i destruirà el nostre dret a l’ensenyament públic tal com avui el coneixem.

Des del Sindicat d’Estudiants hem estat clars. Ens rebel•lem contra aquesta llei que és un atac sense precedents als drets de la joventut i de la majoria de la població, un atac a una de les conquestes més preuades de les nostres famílies: la que ens permet a través de l’ensenyament lluitar contra les desigualtats i poder tenir un futur digne. Per això aquesta lluita és de tots: dels estudiants, però també dels professors i dels nostres pares, de la immensa majoria de la població.

Demà dimecres 6 de febrer, la joventut també senyalarà que aquest govern no té cap legitimitat per dur a terme aquests atacs. El govern del PP que empara als corruptes, als que saquegen les finances públiques, que legisla en benefici exclusiu dels rics, dels empresaris i els banquers, que està infligint un patiment terrible a les nostres famílies, no ens representa. Ha de dimitir! Prou de suportar aquest malson. Per això des del Sindicat d’Estudiants també fem una crida als sindicats de classe, a CCOO i UGT, a tota l’esquerra, a passar de les declaracions als fets i organitzar ja una vaga general per aconseguir que aquest govern se’n vagi, i que un altre respongui als interessos de la població anul•lant totes aquestes contrareformes imposades, i posant la mà a sobre dels responsables autèntics de la crisi: els banquers i els grans empresaris.

Per últim, des del Sindicat d’Estudiants volem mostrar el nostre agraïment a tots aquells que ens han donat el seu suport per aconseguir que aquesta convocatòria de 72 hores de vaga estudiantil sigui un èxit rotund. En primer lloc, als professors, que s’han solidaritzat activament amb aquesta lluita, que també és la seva, i han participat amb nosaltres a les assemblees. A les diferents Marees Verdes de moltes ciutats i localitats, que s’han sumat amb entusiasme a la convocatòria. A les organitzacions que integren les Plataformes en Defensa de l’Escola Pública, que han donat suport a aquesta setmana de lluita i han convocat a desenes de ciutats a les manifestacions del dijous 7 a la tarda. A tots els col•lectius estudiantils i juvenils d’esquerres que també han organitzat aquesta setmana de lluita i amb els que estem actuant en unitat d’acció, demostrant que l’enemic a bare és un i només un: el govern del PP i les seves polítiques neofranquistes i privatitzadores.

La vaga és un èxit i ara hem de completar aquest gran pas. Tots a les manifestacions demà 6 de febrer a les 12.00 h. Tots a les manifestacions del dijous 7, a la tarda, junt amb els nostres professors i pares. I tots junts continuant aquesta batalla en defensa de l’ensenyament públic, perquè si Wert no dimiteix i no retira aquesta contrareforma franquista, la mobilització continuarà, més forta, més extensa i més contundent en aquest mes de febrer i en el mes de març.

Visca la lluita dels estudiants!
Fora la contrareforma franquista de Wert!
Tots a les manifestacions del 6 i 7 de febrer!


Crònica del primer dia de vaga al País Valencià

La participació al primer dia de vaga en el País Valencià és molt alta, segons dades de les desenes de comitès de vaga que s'han organitzat en tota la província al llarg de la convocatòria de gener la participació ronda el 85%. Els estudiants de segon cicle de l'ESO i els de Batxiller han sigut els protagonistes d'aquesta primera jornada faltant massivament a classe, en alguns instituts hi ha hagut actes de repressió per part de les adreces però encara així la participació no ha minvat.

En aquest primer dia l'activitat principal ha sigut repartir fulles i octavetes en zones claus de les ciutats de Castelló i València per a informar sobre la LOMCE, sobre les nostres reivindicacions i cridar a la participació en totes les manifestacions i actes públics d'aquesta setmana a les mestresses de casa, jubilats, treballadors i treballadores, etc.

En la ciutat de València s'han organitzat grups d'informació en la zona del Palau de Congressos (entrada nord a la ciutat), en l'Avinguda Ausias March (entrada sud a la ciutat), en l'estació del Nord i zona centre i grups que han repartit informació pel barri de Benimaclet i en els Hospitals General, Doctor Peset i Nova Fé. A Castelló diversos grups d'estudiants que han repartit informació en pràcticament tot el centre de la ciutat.

Finalment volem destacar que en la petita ciutat de Manises prop de 60 estudiants han pres els carrers realitzant una manifestació que ha recorregut gran part d'ella oferint informació per cada racó. La resposta de la gent ha sigut excepcional, que ha rebut als estudiants amb aplaudiments, felicitacions i moltes mostres de solidaritat.

Com hem dit abans, la resposta de la gent treballadora que trobàvem ha sigut immillorable, donant mostra de la ràbia acumulada i ganes de lluitar contra el govern del Partit Popular per tots els atacs i corrupció que porten a la misèria i sofriment a totes les famílies treballadores. La idea que més èxit ha tingut ha sigut la que CCOO, UGT, PSOE i IU han de convocar ja una nova vaga general exigint al governe dimissió, idea que des del Sindicat d’Estudiants anem a intentar estendre el màxim possible.

Hui solament hem vist el principi de tot el potencial que som capaços de desenvolupar els estudiants fills de treballadors i la resta de la comunitat educativa. No hem de donar ni un pas arrere fins a acabar amb aquest govern de rics i corruptes.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos