El PP aprova la contrareforma franquista de l'ensenyament
Wert Dimissió!


Des del primer dia de curs el Sindicat d'Estudiants ha denunciat el que significa el major atac a l'educació pública des del final de la dictadura franquista: la LOMCE, o el que és el mateix, la tornada a les cavernes educatives i a l'educació de els anys 50 quan només els més privilegiats podien tenir accés a una educació de qualitat.


El Sindicat d'Estudiants ha mobilitzat a centenars de milers de joves en vuit jornades de vaga i manifestacions que van començar al mes d'octubre, van continuar al febrer i van culminar el passat 9 de maig en una vaga històrica: per primer cop pares, mares, professors i estudiants sortim a la lluita de forma unitària i manifestem contundentment al govern del PP nostre rotund rebuig aquesta contrareforma franquista de l'educació. Les multitudinàries manifestacions que van recórrer els carrers de les principals ciutats van demostrar que la comunitat educativa al complet està en contra dels plans del govern del PP per destruir l'educació pública que tant ha costat conquerir.

Aquest govern, nostàlgic de la dictadura, que només legisla a favor dels grans poders econòmics, dels banquers i especuladors, vol expulsar milers de joves de famílies humils del sistema educatiu de manera prematura, a través dels seus revàlides franquistes, dels itineraris segregadors i classistes, de taxes econòmiques escandaloses, perquè ens vegem en el mercat laboral sense qualificació i només puguem aspirar a ser carn de canó per a l'explotació. L'atur juvenil actual, superior al 57% mostra ja molt bé el futur que ens prepara el PP als joves fills de treballadors. Volen que l'educació de qualitat torni a ser el vedat exclusiu d'una minoria, volen un ensenyament privat per als rics i els més privilegiats No ho permetrem!

Però això no és tot, també volen tornar a l'Església Catòlica els privilegis que van tenir sota el franquisme, imposant l'obligatorietat de l'assignatura de religió com a via perquè la jerarquia catòlica pugui seguir obtenint milions d'euros de les finances públiques, seguir imposant les seves opcions ideològiques a milions d'alumnes, i continuar amb la segregació per sexes Un autèntic escàndol! Aquest retorn al fosc passat de l'ensenyament confessional, igual que pretenen fer amb la reforma de la Llei de l'avortament, diu molt del tarannà d'aquest govern: són els portaveus dels sectors més reaccionaris de la societat.

L'aprovació en el dia d'avui de la LOMCE al Consell de Ministres no fa més que mostrar el caràcter autoritari i antidemocràtic d'aquest govern i del ministre Wert, que fa oïdes sordes de l'autèntic clam social que es viu als carrers contra la LOMCE .

Des del Sindicat d'Estudiants ens declarem en rebel•lia contra la LOMCE i afirmem que l'únic que ha corroborat avui el Consell de Ministres és la necessitat de seguir lluitant als carrers. Si aquest ministre pensa que amb aquest gest va desanimar al moviment massiu de pares, professors i estudiants que vam veure fa tot just uns dies, està completament equivocat. L'aprovació de la LOMCE és una autèntica provocació, un insult als milions de joves i treballadors que hem participat en les mobilitzacions i vagues contra la LOMCE, i que per descomptat, sortirem als carrers de nou amb tota la indignació que provoquen les accions d'aquest govern. Des del Sindicat d'Estudiants anem prendre totes les mesures necessàries per tombar aquesta llei que pretén fer-nos pagar amb la nostra educació el preu d'una crisi que no hem provocat nosaltres.

El Sindicat d'Estudiants proposa ja a la Plataforma Estatal per l'Escola Pública la celebració d'una Gran Marxa sobre Madrid per deixar clar a aquest govern que els nostres plans són continuar la mobilització de manera extensa i contundent. , Si el PP decideix continuar endavant amb la LOMCE, plantejarem per al mes d'octubre una nova setmana de lluita amb 72 hores de vaga, en la qual estem segurs convergirem amb els sindicats del professorat i les organitzacions de pares per seguir de forma ascendent la mobilització i continuar el camí del passat 9 de maig fins frenar completament la contrareforma franquista de l'educació.

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos