El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ordena que el 25% de les classes es donin en castellà si ho demana un alumne

 

El TSJ de Catalunya, fidel mostra de l'aparell de l'Estat espanyol, no depurat encara després de més de 35 anys de la fi de la dictadura franquista, donà el passat divendres 31 de gener un altre pas més en la reversió dels escassos drets democràtics-nacionals conquerits en l'anomenada Transició. Basant-se en sentències prèvies del Tribunal Suprem, exigeix que una quarta part de les classes impartides a un alumne a Catalunya siguin en castellà, “si ho demana un alumne”. A més, la solució adoptada (impartir la docència en castellà als alumnes que ho han demanat de forma separada de la resta dels seus companys), fomenta la creació de guetos i tracta de separar als fills dels treballadors en línies lingüístiques nacionals. Aquesta decisió és el resultat d’una denúncia presentada per 5 famílies en el conjunt de Catalunya, una clara demostració de la inexistència d’un problema que el PP tracta de crear per tal d’infondre l’odi en línies nacionals i desviar l’atenció de la seva política de retallades

Aquesta decisió va en la mateixa línia que les afirmacions que va fer el Ministre Wert plantejant la necessitat d’espanyolitzar als nens catalans, que va demostrar el tarannà neofranquista d’aquest ministre i del govern del PP, tal i com s’aprecia clarament en l’intent recollit en la contrareforma franquista d’acabar amb els drets democràtics dels catalans, bascos i gallecs d’estudiar en la seva llengua pròpia, fent-nos retrocedir a temps que crèiem feliçment passats.

D’aquesta forma, la immersió lingüística pateix una nova reculada: una immersió àmpliament acceptada per la classe treballadora catalana- que, en gran mesura, prové d’altres parts de l’Estat-, i que sempre ha entès i defensat els drets nacionals a Catalunya i la seva llengua, conquerint en els carrers el model d’immersió lingüística, com a mitjà per a aconseguir la plena igualtat de cara a aprendre la llengua catalana.

Aquest atac no es pot deslligar de la resta d’atacs que estem patint a Catalunya i a tot l’Estat espanyol. Ens oposem enèrgicament a la decisió del TSJC i, al mateix temps, volem denunciar la utilització que la dreta catalana, CiU, fa d’aquesta qüestió; no es poden vessar llàgrimes de cocodril per la limitació de la docència en català mentre al mateix temps es liquida l’educació pública, única via per tal de garantir la immersió lingüística plenament.

L’ensenyament en català, de la mateixa manera que l’educació i la sanitat públiques, així com la resta de drets, van ser arrencats a la reacció després d’anys de dura lluita dels treballadors, de milers d’activistes obrers a tot l’Estat, mentre “els pares de la pàtria” com Jordi Pujol acceptaven un model lingüístic que actualment ni tan sols UPyD o Ciutadans defensarien. De la nostra lluita depèn que no acabin amb aquestes conquestes. El que ens treguin en despatxos i jutjats es recuperarà al carrer, lluitant amb decisió.

Per això des del Sindicat d’Estudiants plantegem la necessitat de continuar la mobilització contra aquest ministre i el govern del PP, i la necessitat de respondre amb contundència, convocant una vaga de 72 hores del conjunt de la Comunitat Educativa. Aquest és l’únic camí! L’únic camí per tal d’acabar amb el desmantellament de l’educació pública, i l’únic camí per tombar aquests atacs reaccionaris del PP contra els drets dels catalans, bascos i gallecs a poder estudiar en la seva pròpia llengua.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos