No a la LEC!!

El passat dimarts 25 de març, un dia abans del primer dia de vaga estudiantil convocada pel Sindicat d'Estudiants contra la LOMCE i les retallades educatives, al Parlament de Catalunya aprovava el Decret de Plantilles i Provisió de places docents amb els vots de CiU i ERC.

 

Aquest Decret implica que el 50 % del personal interí de l'escola pública, que a Catalunya suposa un terç del professorat, serà seleccionat pels directors dels centres, convertint així als mateixos en caps de personal, i acabant amb els criteris d'objectivitat, transparència i igualtat en la selecció del professorat.

Aquest Decret suposa un nou i gravíssim atac a l'escola pública, obrint la porta a la precarització i degradació de les condicions laborals del professorat. D'aquesta manera el professorat interí ja no dependrà de les seves aptituds i capacitats, veient-se obligat en molts casos a pidolar el lloc de treball, acceptant obedientment qualsevol directriu per part de les direccions dels centres de cara mantenir i renovar la seva plaça.

L'aprovació d'aquest Decret és l'exemple més clar de com CiU coincideix plenament amb els objectius del PP i del ministre Wert. Aquest model de cara a la selecció del professorat en els centres és el que es vol implantar amb l'aprovació de la LOMCE. Com venim explicant des del Sindicat d'Estudiants, CiU és el millor i més fidel aliat del PP a la destrucció de l'ensenyament públic.

Desgraciadament aquest Decret no és més que una norma que desenvolupa la LEC, impulsada i aprovada pel Govern del Tripartit (format per PSC, ERC i ICV-EUiA), i que va suposar adoptar, per un Govern que es reclamava d'esquerres, la política educativa de CiU, impulsant una contrareforma educativa que ni CiU, quan va estar al Govern, es va atrevir a tirar endavant. Per això va perdre l'esquerra a Catalunya les següents eleccions! Per governar com la dreta i per la dreta!!

Desgraciadament, ERC ha tornat a caure en el mateix error, convertint-se des de fa mesos en el suport del Govern de les retallades d'Artur Mas, i recolzant al Parlament, entre altres coses, aquest Decret, que suposa un nou pas en la degradació de l'ensenyament públic. Quina vergonya!!

Aquest nou atac demostra la necessitat de continuar en els carrers. No podem permetre que ens prenguin l'educació pública, l'educació que vam arrencar en els carrers a la dictadura franquista!! Per això el Sindicat d'Estudiants va convocar de nou vaga estudiantil el 26 i 27 de març, i per això la vaga va ser un rotund èxit, buidant les aules i omplint els carrers.

Cal continuar la lluita, per tombar la LOMCE, per tombar la LEC i el Decret de Plantilles, per tombar als Govern de les retallades de CiU i del PP. Aquest Decret posa de nou sobre la taula la necessitat de respondre amb contundència per part del conjunt de la comunitat educativa. Cal convocar ja una nova vaga general de professors, estudiants i pares i mares!!

SÍ ES POT!!

PER UNA VAGA GENERAL DE TOTA LA COMUNITAT EDUCATIVA!!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos