27marzcatalEl passat dijous 27 va concloure l'exitosa vaga d'estudiants de 48h que des del Sindicat d'Estudiants hem impulsat per tal de mostrar el nostre rebuig als atacs a l'educació pública, entre els que destaquen la LOMCE, el Decret de Plantilles, l'augment de taxes a la universitat i la FP i la brutal retallada de beques; i als governs que els impulsen, el del Partit Popular i el de Convergència i Unió (que defensen els mateixos interessos). 

 Arreu de l'Estat hem comptat amb la participació de diferents col·lectius en lluita en les nostres mobilitzacions. A Vigo els pescadors es van manifestar amb els estudiants reivindicant el seu dret a pescar i tenir així quelcom amb què sustentar les seves famílies. A Guadalajara i Vitoria vam estar amb plataformes d'aturats, que exigeixen plans de treball efectius. A Barcelona van acompanyar-nos els companys de TV3, que estan lluitant contra una rebaixa salarial del 20%, un altre exemple més de que CiU no té cap intenció de defensar el català per a la majoria de la població, i que la seva única prioritat és desmantellar serveis públics per tal de privatitzar-los i fer-ne negoci. A Madrid vam comptar amb la participació dels companys en lluita de Coca-Cola i de Telemadrid. Tot un exemple de que el Sindicat d'Estudiants és el sindicat dels fills dels treballadors, que la nostra lluita és la mateixa que la seva: la lluita pels drets que la classe obrera va guanyar amb la mobilització durant la dictadura i la transició, i que els capitalistes ens estan intentant robar. 

0326 pahJutj05Així mateix, a Tarragona vam estar durant tota la vaga colze a colze amb els companys de la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques, en lluita contra els desnonaments. Com a resposta a la seva lluita, Catalunya Caixa ha denunciat quatre dels seus membres. Els mateixos banquers que van desnonar una família d'El Vendrell, provocant-los unes condicions de vida lamentables per les quals van morir quatre nens en un incendi, denuncien a la PAH per lluitar contra aquestes situacions. El dimarts 26, després d'anar a la Petroquímica i pel centre de la ciutat informant de la nostra lluita, vam acompanyar als companys de la PAH en la concentració pel judici a dos dels quatre denunciats, donant-lis el nostre suport. Així també marquem el camí per guanyar els atacs: el fer confluir les diferents lluites entenent-les com una sola.

0327 sindest21El dijous 27 va ser la manifestació, que a Tarragona va reunir a uns 400 estudiants, i on de nou vam mostrar el nostre suport a la PAH, aturant a la seva concentració davant de Catalunya Caixa per tal que puguéssin explicar les seves reivindicacions al conjunt dels estudiants. La manifestació va transcórrer pels carrers de Tarragona vessant ànims i ganes de lluitar a cada pas. "Els diners dels banquers per a l'institut obrer" i "La solució és la revolució" van ser les consignes més sentides. Cada cop més joves som conscients que, tal com van demostrar els veïns de Gamonal o la Marea Blanca en defensa de la sanitat pública madrilenya, si duem a terme una lluita contundent sí podem acabar amb els atacs a l'educació pública. Per això seguim cridant a les direccions dels sindicats del professorat i de les AMPAs a convocar una Vaga General de 72h de tota la Comunitat Educativa. Hem de donar una resposta contundent, a l'altura dels atacs que estem rebent. Per això pensem que és necessària una Vaga General ja. I els estudiants de Tarragona seguirem sortint al carrer per fer-ho realitat. 0327 sindest22

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos