La lluita serveix, la lluita segueix!

Al matí d’avui, 12 de Gener de 2015, la Sala Tercera Del Tribunal Suprem ha ratificat el dret a fer vaga sense permís patern per als alumnes a partir de tercer d’ESO. Aquesta sentència es dóna en resposta a l’intent per part del Govern del PP de la Generalitat Valenciana, per reprimir el dret dels estudiants a defendre l’educació pública de les retallades de la dreta mitjançant la vaga.

El Partit Popular -que ha utilitzat el País Valencià com a laboratori d’experiments de les seves polítiques privatitzadores, de les retallades educatives i emplenant-lo de barracons- va voler acabar amb el dret a vaga mitjançant un decret l'any 2008. Aquest establia l'obligatorietat d’obtenir autorització paterna per poder dur a terme la vaga. Es tractava, sense cap mena de dubte, d’una mesura conscientment preparada per a evitar la mobilització i la protesta social en resposta als atacs del PP a l’educació pública.

Al recurs presentat per la Confederació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de la Comunitat Valenciana, Gonzalo Anaya ha posat de manifest que, després d’anys d’intenses mobilitzacions per part dels estudiants i del suport massiu que ha rebut la lluita estudiantil, el Tribunal Suprem no li ha quedat més remei que avalar el nostre dret a vaga sense necessitat del permís patern a partir de 3r d’ESO.

Segons els mateixos magistrats del Tribunal Suprem, “és inqüestionable” el dret dels alumnes de segon cicle d’ESO (a partir dels 15 anys, habitualment) a decidir col·lectivament la inassistència a classe, tal com figura en l’article 8 de la LODE.

"Sotmetre l'exercici d'un dret a la prèvia autorització d'una altre persona equival a exigir la concurrència de dues voluntats", esgrimeix la sentència per defendre el dret dels alumnes a no assistir a classe com a protesta si ho decideixen de forma col·lectiva.

"Sigui quina sigui la valoració que cadascú mereixi per la no exigència de consentiment patern, ha de complir-se. És inqüestionable que aquesta ha estat l'opció del legislador i a ella s'ha d'estar", subratlla la sentència.

Una vegada més, amb aquest exemple es demostra que els drets es conquisten exercint-los al carrer. Per moltes trampes que el PP ens imposi per frenar la mobilització social no ho aconseguiran. Ja sigui amb les seves multes als moviments socials, amb decrets injustos com aquest que ha refutat el Tribunal Suprem, amb la Llei Mordaza o qualsevol altre estratagema. No ens callaran! La lluita serveix! La lluita segueix!

El dret a vaga no es toca!

http://www.publico.es/politica/supremo-avala-alumnos-tercero-vayan.html

sentència completa

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos