Poques hores després d’anunciar la retirada de Wert al front del Ministeri d’Educació, Rajoy presentava públicament al que serà el seu successor per als pocs mesos de govern que li queden al PP. Una vegada s’han desfet d’un cadàver polític llastrat per la lluita infatigable de la comunitat educativa, la dreta pretén escenificar una suposada renovació amb el nomenament d’un nou ministre.

 Però res més allunyat de la realitat. Tot i què els grans mitjans de comunicació s’afanen de manera constant en dibuixar-nos a en Íñigo Méndez de Vigo com una persona dialogant, diplomàtica i conciliadora, l’autèntic “pedigrí” d’aquest personatge deixa molt clara la continuïtat del caràcter franquista del Ministeri d’Educació: ex secretari  d’Estat per a la Unió Europea i Baró de Claret, Íñigo Méndez de Vigo és un ultra conservador convençut, catòlic practicant i defensor dels principis més rígids de l’Església Catòlica. Aquest “diplomàtic dialogant” és deixeble predilecte d’en Marcelino Oreja, també membre de la noblesa i de l’aparell Franquista durant dècades i amb el que per suposat comparteix catecisme.

Seguint l’estela d’altres càrrecs del Ministeri, com la també ex Secretària d’Estat d’Educació, Montserrat Gomendio, és un home ric, molt ric. Ha estat un dels alts càrrecs millor pagats de l’administració i també és empresari, ben connectat i amb llaços familiars amb empreses com Endesa.   

 

La missió d’aquest nou ministre també ha quedat clara des del primer moment, en paraules del mateix Rajoy, posar en marxa la LOMCE, una contrarreforma tan moribunda com la carrera política de l’ex ministre Wert. En definitiva, han substituït a Wert per un altre ministre igual de reaccionari, una mostra més de l’únic compromís del Partit Popular amb l’educació pública, la seva destrucció.

 

Des del Sindicat d’Estudiants volem deixar clar des del primer moment al Partit Popular que els estudiants i la comunitat educativa al seu conjunt sabem perfectament que la fuga de Wert ha estat fruït de la nostra lluita, que també sabem que el nou ministre representa el mateix que l’anterior i que tenim molt clar que ara que ha caigut Wert, el següent pas és fer fora a tot el govern del PP.

 

Sí es pot!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos