barcelona27314Fa pocs dies Wert sortia del govern per la porta del darrere, poc abans la Secretaria d'Estat d'Educació fugia també de la seva responsabilitat al capdavant del Ministeri d'Educació. La retirada de les revàlides és un nou cop a aquest Ministeri d'Educació en descomposició, on els màxims representants fins al moment han hagut de desaparèixer del mapa en un desesperat intent per part del PP de deixar caure el llast d'un Ministeri desgastat per la mobilització de cara a les pròximes eleccions generals.  

El nou Ministre d'Educació del PP, Méndez de Vigo, al que li està quedant més remei què recular en aspectes centrals dels plans llençats pel govern contra l'educació pública, tracta de presentar-nos ara aquesta rectificació com una demostració del seu talant dialogant. A partir dels principals mitjans de comunicació, en mans de les grans multinacionals de comunicació, s'ha llençat una vergonyosa campanya per presentar a aquest nou Ministre com una persona propera i dialogant que canvia d'opinió basant-se en la conversació relaxada i tranquil·la, tal és el cas segons ells de la retirada de les revàlides, un exemple de talant negociador.   

Doncs bé, des del Sindicat  d'Estudiants volem tornar a insistir a què res més lluny de la realitat. L'obstinació d'aquests mitjans de comunicació, en mans de grans empresaris, és minimitzar de forma escandalosa els efectes de la mobilització en els carrers aquests últims anys. Ni el nou ministre és dialogant, ni l'anterior va deixar al govern així sense més. A Wert li hem fet fora el que hem defensat i defensem l'educació pública i a aquest nou no li ha quedat més remei que tractar de presentar una nova façana, falsa per descomptat, de dialogant per tractar de frenar la contestació social a les polítiques de destrucció de l'educació pública amb el mateix afany que el seu predecessor. El seu discurs sobre la necessitat d'arribar a algun tipus d'acord és una nova farsa per a poder seguir desmantellant l'educació pública però amb una cara amable. Cap pacte, cap diàleg amb el PP servirà per defensar l'educació pública. Aquells que lluitem dia si i dia també per defensar el nostre futur sabem que la defensa de l'educació pública comença per fer fora al PP del govern, Ministre d'educació inclòs.


Ningú pot negar que la retirada de les revàlides és una gran victòria, però tenim encara molt pel qual lluitar; derogar per complert la LOMCE i totes les contrarreformes educatives aplicades pel PP en aquests darrers quatre anys, com el Decret 3+2 en l'àmbit de l'educació universitària. Recuperar els diners robats a l'educació pública en benefici de la banca (dels Rato que es reuneixen sense vergonya amb el Ministre de l'Interior perquè se'l protegeixi). Tenim també que aconseguir que es torni a contractar a tots els professors acomiadats, recuperar les beques eliminades, acabar amb les taxes universitàries i un llarg etcètera de barbaritats que el PP ha comès en aquests quatre anys de malson. Però sobretot i abans de res hem de desallotjar al PP. Un govern moribund que podria ser desallotjat per la mobilització contundent del conjunt dels joves i treballadors que no tenim futur sota el govern d'aquests corruptes i lacais dels grans empresaris que ens condemnen a l'atur i la precarietat.

Ara que el PP cada vegada està més enfonsat i aïllat és el moment de donar el cop de gràcia mitjançant la mobilització general del conjunt de la classe treballadora i els joves. Els que patim les seves polítiques no podem esperar més, hem de fer-los fora ja! Existeix la força per a aconseguir-ho però és necessari seguir el camí que marquen les lluites exemplars dels últims temps; la dels treballadors de Coca Cola, la dels tècnics de Movistar en lluita, la de la comunitat educativa i els estudiants que hem protagonitzat 20 vagues generals fins a fer fora a Wert. Les direccions dels sindicats, CCOO i UGT, i la dels partits de l'esquerra, Podem, IU, etc., les candidatures d'unitat popular que han emergit a les últimes eleccions, les marees, els col·lectius en lluita, tots junts podem fer fora a aquest govern de lladres i posar punt final al malson que milions de famílies treballadores pateixen. Si hem arribat fins aquí, si la lluita ha servit per acabar amb les revàlides, si hem fet fora al ministre, ara, tots junts, podem tombar definitivament al govern dels banquers i els empresaris.

La lluita serveix, la lluita segueix!!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos