Fa uns dies, el Ministre d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo, ha tornat a repetir les fal·làcies d’aquells qui ja no saben com justificar les noves retallades a l’educació pública; el ja molt conegut “argument” utilitzat fins l’avorriment per l’ex ministre José Ignacio Wert: que hi ha “masses universitaris i pocs alumnes de Formació Professional”.

Aquesta afirmació no és altra cosa que una nova confessió de quin és el projecte polític del Partit Popular contra l’escola pública. Pel nou ministre, els objectius marcats per Wert i els seus segueixen molt presents. Per ells allò més fonamental és que només els fills dels rics puguin accedir a una educació de qualitat, i per nosaltres tenen la ocupació precària, l’atur i les constants retallades als serveis públics i als nostres drets més elementals. Les afirmacions de Méndez de Vigo deixen clar que més enllà de les aparences, està defenent la mateixa política franquista que el seu antecessor.

Però aquestes declaracions no només revelen les intencions reals del PP, sinó que són un nou intent per confondre a tots els que puguin. Segons les pròpies dades del Ministeri d’Educació, la taxa d’accés a la universitat a l’Estat Espanyol és d’un 52%, mentre que a la Unió Europea aquest percentatge és d’un 56% i ascendeix al 58% als països de la OCDE. És a dir, no sobren universitaris, sinó que per equiparar-nos amb la resta d’Europa el que cal és un pla que almenys garanteixi unes possibilitats d’accés similars.

Durant els quatre últims anys ha quedat clar els plans que té el PP per a la universitat pública: retallada de pressupostos, pujada de taxes, retallades a les beques, encariment de les matricules mitjançant el Decret 3+2... Totes aquestes mesures impulsades pel Partit Popular han provocat que més de 70.000 estudiants hagin estat expulsats de la universitat per l’únic fet de no tenir recursos econòmics suficients.

Tots aquests i molts altres atacs van ser la causa que va fer als estudiants, pares, mares i professors sortir al carrer a defendre la universitat pública en contra de l’intent del ministre Wert de destruir-la. Precisament va ser l’enorme mobilització la que va impedir al PP prendre mesures encara més lesives contra l’educació pública. Si el PP pretén continuar amb la seva política per convertir l’educació en un negoci lucratiu per uns pocs i que només els fills dels rics puguin estudiar en unes bones condicions, es tornaran a trobar amb la resposta massiva de tota la comunitat educativa als carrers.

Prou d’atacs contra la universitat pública!
La lluita és l’únic camí!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos