Cal seguir el seu exemple, tots a la vaga els dies 13 i 14 d’Abril!

El passat 9 de Març els joves francesos van protagonitzar una jornada de mobilitzacions massives contra la contra-reforma laboral aprovada pel govern “socialista” d’Hollande, amb la que es pretén estendre la precarietat i els salaris de misèria. La convocatòria ha estat un rotund èxit. Amb consignes a les pancartes com “aquesta reforma no és ni social ni socialista”, “aquesta protesta només és el principi” o “colpegen als precaris, mai als rics”, prop de 500.000 joves van sortir als carrers a les desenes de manifestacions per tota França; tan sols a París es van manifestar més de 100.000. L’exemple dels nostres companys francesos és clar: sí que es pot, amb la lluita i amb organització!

El govern del Partit Socialista, després d’imposar retallades salvatges que han portat la major desigualtat social a França en dècades, va anunciar al començament de Març una nova reforma laboral amb la que vol introduir a les empreses unes condicions d’esclavitud. L’augment de la jornada laboral, la reducció de les indemnitzacions per acomiadament improcedent, la possibilitat que les empreses realitzin EREs sense tenir pèrdues, la reducció dels salaris i del complement de les hores extraordinàries, contractes de treball de fins a 12 hores al dia o l’augment de la jornada dels apèndixs fins les 40 hores setmanals als menors d’edat. Com la reforma laboral del PP al 2012, la seva finalitat és facilitar acomiadaments, imposar jornades laborals esclavitzants a canvi de salaris de fam i estendre la precarietat allà on els treballadors, gràcies a la lluita, havien aconseguit els seus drets. Hollande, seguint l’exemple de Rajoy, s’ha compromès a augmentar els comptes de benefici dels grans empresaris enfonsant les condicions de vida de la majoria de la societat.

Aquest atac és especialment dur contra la joventut ja que, igual que a l’estat espanyol, està patint durament els efectes de la crisi. Amb una xifra d’atur juvenil que arriba al 25%, els joves que aconsegueixen accedir a un lloc de treball és sota condicions d’explotació: 8 de cada 10 contractes juvenils són temporals i cobrant una mitja per sota del salari mínim interprofessional. Com aquí, la crisi capitalista condemna als joves francesos a l’atur, la pobresa i la precarietat.

Aquesta mobilització massiva de la joventut ha comptat amb el recolzament i la participació de diferents sectors del moviment obrer, i prepara la gran jornada de lluita, amb manifestacions i vagues, del proper 31 de Març. Però el més important és que els seus efectes han estat immediats, obligant al govern a recular parcialment i anunciar que es faran concessions davant la perspectiva que la lluita s’enforteixi.  Des del Sindicat d’Estudiants veiem com una inspiració la lluita de la joventut francesa i la sentim com la nostra pròpia. L’exemple dels companys francesos ens anima a organitzar amb més determinació la vaga del 13 i 14 d’Abril i a continuar per aquest camí fins a derogar la LOMCE i el 3+2.

Aquí com a França, tots a la vaga el 13 i 14 d’Abril!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos