Avui més que mai: tothom a la vaga el 13 i 14 d’Abril!

Derogació de la LOMCE ja!

El dimarts 5 d’abril es va votar al Congrés dels Diputats una proposició de llei del PSOE per paralitzar la LOMCE. Aquest fet es deu, sens dubte, a la lluita i a la mobilització de centenars de milers d’estudiants, pares i professors contra aquesta reforma franquista i classista. Però hem de ser clars. Tal com el Sindicat d’Estudiants ha denunciat juntament amb Podem, IU-UP, En Marea i altres organitzacions d’esquerra, el que ahir es va aprovar és NOMÉS UN GEST SIMBÒLIC. Com va senyalar el Ministre d’Educació del PP, Iñigo Méndez de Vigo, “LA LOMCE SEGUEIX EN MARXA”.  L’únic que evitarà que aquesta llei franquista s’apliqui és la seva COMPLETA DEROGACIÓ. Per això, hi ha més motius que mai per anar a la vaga i les manifestacions el 13 i 14 d’Abril.

Des del Sindicat d’Estudiants volem denunciar la lamentable actitud de Pedro Sánchez i la direcció del PSOE. Prou de teatre! No es pot defendre l’educació pública i pactar amb Ciutadans –la nova dreta, el partit de l’IBEX35– Que no diguin que la LOMCE s’ha paralitzat quan és fals! I per si la situació no fos ja vergonyosa per al PSOE, a la votació d’ahir, Ciutadans –els seus socis de dretes per a un possible govern– es van ABSTENIR, posant de manifest clarament que actuaran per a que s’apliqui la LOMCE. Si el PSOE vol fer alguna cosa per l’educació pública, que deixin de pactar amb Albert Rivera i els que defensen les retallades, la LOMCE, la LEC i el 3+2, i es posin al costat dels joves i treballadors defensant les nostres demandes.

Al dia següent d’aquesta votació, els plans d’estudi imposats per la LOMCE es segueixen aplicant en els centres d’estudis, la religió catòlica segueix gaudint de privilegis que aquesta llei franquista els hi va atorgar.  Les retallades en educació, la massificació, les taxes desmesurades que hem de pagar per accedir a la universitat, continuen igual. Com el propi Ministre d’Educació, Iñigo Méndez de Vigo, explicava ahir als mitjans de comunicació: l’aplicació de la LOMCE segueix endavant incloent la revàlida franquista de 2º de batxillerat per al pròxim curs amb la que pretenen impedir a milers de joves cursar estudis universitaris.

Per a derogar la LOMCE, la LEC i el 3+2 i revertir els atacs només hi ha un camí: la mobilització i la lluita. Per això els pròxims 13 i 14 d’Abril els estudiants tornarem a buidar les aules i omplir els carrers.     

Amb gestos simbòlics no n'hi ha prou

Derogació efectiva de la LOMCE, la LEC i el 3+2 ja!

Tothom a la vaga i les manifestacions el 13 i 14 d’Abril!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos