El 13 i 14 d'abril ha sigut un èxit rotund!

Punxa aquí per a veure la galeria fotogràfica de la segona jornada de vaga

La vaga estudiantil del 13 i 14 d’abril ha sigut un cop sobre la taula contra les polítiques educatives de la dreta. L’exigència de la derogació de la LOMCE i el decret del 3+2, el final de les retallades, dels acomiadaments de professors, de les taxes que ens expulsen de la universitat i de la FP, han estat presents en aquesta gran vaga que ha paralitzat massivament els centres d’ensenyament mitjà i les facultats a tots els territoris. Més de 2,4 milions d’estudiants han secundat la crida a la lluita en aquestes dues jornades, i desenes de milers hems sortit als carrers a més de 100 manifestacions que han estat excepcionalment combatives.

 

Més de 20.000 a Madrid, més de 10.000 a Barcelona, 2.000 a Bilbo, 2.000 a Donosti, 3.000 a Granada, 2.000 a Málaga, 2.000 a Cádiz, milers a les capitals galegues, a Navarra, Astúries, al País Valencià, a Aragó, Castilla-La Mancha, Balears, Extremadura… A totes aquestes manifestacions hem contat amb la participació de nombrosos col·lectius socials i de treballadors en vaga, des dels espartans i espartanes de Cocacola en lluita, els companys de Telemadrid, els delegats sindicals de CCOO del centre d’El Corte Inglés de Goya a Madrid, els treballadors de Limasa a Málaga, de Gijón Fabril, del 061, etc.; també de CCOO, STEs, CGT, de Podem, IU-UP, En Marea, Esquerra Revolucionària, i de nombrosos professors. Una mobilització que ha estat una èxit i que ha de ser l’inici d’una lluita sostinguda per a derrotar a la dreta i a tots aquells que volen mantenir les retallades de manera irreversible.

MANI 14-A 2

Tot i la repressió a nombrosos centres d’estudi, on direccions vinculades a Convergència i al PP han intentat boicotejar la mobilització i impedir a nombrosos estudiants exercir el seu legítim dret a la vaga; tot i la confusió que s’ha volgut introduir des d’alguns mitjans polítics, al·legant demagògicament que la LOMCE estava “paralitzada”, la voluntat de la joventut per a posar de manifest la seva oposició rotunda a les polítiques que estan enfonsant l’ensenyament públic ha estat imparable. 

A les manifestacions s’ha denunciat reiteradament el pacte PSOE-Ciutadans, un acord que dona l’esquena a la Marea Verda, que es nega a reconèixer les nostres justes reivindicacions, i que pretén continuar amb les polítiques privatitzadores del PP. En aquest pacte no tan sols no es contempla la derogació de la LOMCE ni del 3+2, es parla inclús d’imposar taxes acadèmiques a la FP i a Batxillerat, i de continuar amb les polítiques que impedeixen als fills dels treballadors accedir a un ensenyament públic, gratuït i de qualitat, i tancar-nos les portes de la universitat.

GIJON MANI 14-AHo tornem a dir alt i clar. Des del Sindicat d’Estudiants no acceptarem que es mantinguin aquestes polítiques a favor d’una elit de privilegiats, que roben a mans plenes el patrimoni de tots i després ho evadeixen als paradisos fiscals. Aquesta minoria, per a la que Convergència i el PP governen, i que dicta la política de Ciutadans i de la direcció del PSOE, són els que arruïnen l’ensenyament públic, ens condemnen a l’atur, a la precarietat, als salaris miserables i a l’exili forçós. L’FMI ha anunciat avui mateix que exigirà noves retallades al pròxim govern. És increïble! Volen enfonsar-nos a la misèria i a més que els aplaudim. Però no ho consentirem!

La força organitzada de la joventut és fonamental per enfrontar tots aquests atacs, i revertir les retallades. No sabem encara quina formació ocuparà el govern. Però tenim molt clar que, governi qui governi, seguirem defensant l’ensenyament públic i els nostres drets. Si el govern que finalment s’estableixi pretén continuar amb l’austericidi i les retallades d’aquests darrers anys, ens tindrà enfront, mobilitzats i en peu de guerra. No pararem fins a derrotar aquesta estratègia de liquidar l’ensenyament públic i el nostre dret a l’estudi. 

HEUSKAL HERRIA MANI 14-A

Volem agrair als milers de companys i companyes que durant més d’un més han distribuït més de 250.000 pamflets de la vaga i pegat més de 60.000 cartells als IES i facultats a tot l’estat, que han celebrat més de 750 assemblees. Ells i ells han estat la clau de l’èxit d’aquesta vaga.També volem destacar l’enorme suport que la mobilització a rebut de la joventut a Galícia, a Euskal Herria i a Catalunya.

La lluita dels companys a aquests territoris denunciant les polítiques privatitzadores no només del PP, també del PNV i Convergència, i de tots aquells que les sostenen (encara que ho pretenguin justificar de mil maneres a cada qual més lamentable) demostra que, per sobre de tot, ens uneix la pertinença a una mateixa classe: som fills de treballadors i treballadores i tenim els mateixos interessos i aspiracions.

Per finalitzar, volem tornar a subratllar el que hem dit a totes les manifestacions d’avui: el nostre complert suport als estudiants francesos que estan lliurant una lluita exemplar, i la nostra ferma solidaritat amb els centenars de milers de refugiats, amb aquests homes, dones i nens, que són els nostres germans i germanes i que estan sofrent la violència, la repressió i el racisme dels governs de l’Europa Capitalista. A ells els hi dediquem aquesta gran vaga estudiantil.  

MANI 14 A MADRID   

La vaga del 14 d’abril als mitjans de comunicació:

Milers d’estudiants marxen per tot l’Estat contra la LOMCE, el 3+2 i les retallades

Milers d’estudiants marxen per Madrid, Barcelona i València en el segon dia d’aturades per a demanar la derogació de la LOMCE.

“Els estudiants de Málaga protesten contra la LOMCE i el ‘3+2’”

“La vaga d’estudiants aconsegueix buidar las aules dels instituts públics”

“Segona jornada de vaga massiva d’estudiants a Astúries”

“L’alumnat basc surt al carrer contra la LOMCE i la reforma universitària”

 “Els estudiants es manifesten a Madrid per que "no traguen ni amb la LOMCE ni amb les retallades"

“Més d’un 77% d’estudiants d’Andalusia secunden l’última jornada de vaga contra la LOMCE i el '3+2'”

“Milers d’estudiants es manifesten a tot l’estat contra la LOMCE”

“Els estudiants tornen de nou al carrer per exigir la derogació de la LOMCE i el decreto 3+2”

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos