La vaga estudiantil del darrer abril en contra de la LOMCEi el decret 3+2 va ser un èxit a nivell estatal i molt especialment a les illes petites de les Balears; Eivissa i Formentera.

Feia al voltant d´uns 10 anys que els estudiants pitiüsos no teníem cap organització per a coordinar les protestes estudiantils estatals i per a defensar la nostra educació pública, però una sèrie d´alumnes d´un institut de cada una de les dues illes vàrem decidir contactar amb la rama del SE de Mallorca, i aquesta ens va ajudar per a convocar una concentració als nostres respectius territoris, les primeres protestes estudiantils a aquestes illes agermanades amb desenes d’instituts i facultats d’arreu de l’Estat.  

Encara que aquestes no varen ser molt nombroses, podem afirmar amb total rotunditat que varen ser un èxit, ja que ambdues varen ser la causa de la presència actual del Sindicat d´Estudiants a Eivissa i Formentera, la qual vàrem impulsar diversos alumnes després de la vaga dels dies 13 i 14.

Aquestes protestes foren l´espurna del creixement veloç del moviment estudiantil entre els estudiants pitiüsos.

Actualment, dos membres del SE d´Eivissa formen part del Consell Escolar Insular de la seva illa i ja s'han fet notar en els mitjans de comunicació eivissencs dient les coses pel seu nom, així com vàrem fer el passat 14 d´abril junt amb els companys i companyes de Formentera.

Aquesta rama del SE s´ha anat expandint a diverses escoles públiques i consta de gent implicada  en la lluita en defensa de l’educació pública en cada un dels centres públics, amb la qual es coordinen per les xarxes socials, on també estan molt actius.

Una de les darreres protestes de la comunitat educativa balear (impulsada per l´Assemblea de docents) ha consistit en fer una campanya a les xarxes demanant la derogació de la25845495133 570399177b b LOMCE mitjançant fotografies d'alumnes, professors/es i pares/mares que mostraven pancartes denunciant aquesta llei, que compta amb el rebuig de tota la comunitat educativa.

Per exemple, aquesta ha sigut el cas dels alumnes de batxillerat de l'IES Sa Colomina (Eivissa), que varen decidir sumar-se a aquesta «protesta virtual» i varen sortir a un dels diaris de la seva illa fruit de la pressió que des del SE hem dut a terme durant tots aquests anys amb més de 20 vagues generals estudiantils a tot l’Estat.

El que està clar és que el Sindicat d’Estudiants ha arribat a Eivissa i Formentera per a quedar-se, a partir d'ara els estudiants d'ambdós llocs sabran com coordinar-se i defensar la seva ensenyança.

JUNTS ATURAREM LA LOMCE I EL 3+2!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos