No a les revàlides franquistes!

El dret a estudiar de milions de famílies esta amenaçat!

Després de quatre anys de retallades salvatges a la educació pública, el Partit Popular torna a declarar la guerra al dret a una educació pública de milions de famílies. Aprofitant els mesos d’estiu, el govern de Mariano Rajoy va aprovar per decret i d’amagat el que suposa la major agressió que ha patit l’educació pública en dècades: l’entrada en vigor de les revàlides franquistes. L’objectiu és clar: expulsar de manera fulminant a centenars de milers de joves de famílies humils del sistema educatiu.

Molts han sigut els intents del Partit Popular per arrasar l’educació pública. Les enormes retallades als pressupostos educatius que arriben als més de 7.000 milions d’euros; la reducció generalitzada de les beques i la brutal pujada de les taxes que ja ha suposat l’expulsió de 77.000 estudiants de la universitat; l’acomiadament de desenes de milers de professors, o l’aprovació del 3+2, totes mesures que són part d’una agenda que va començar amb la LOMCE. En definitiva, una brutal ofensiva per acabar amb l’ensenyament pública i tornar-nos a les cavernes educatives del franquisme, al classisme més descarat, i a un procés generalitzat de privatització que està convertint el dret a estudiar en un negoci pels grans empresaris.

El model de les revàlides franquistes suposa multiplicar l’actual selectivitat per tres, facilitant de la manera més mesquina l’expulsió de centenars de milers d’estudiants que viuen el dia a dia de la degradació de la qualitat educativa com a conseqüència de les retallades. Amb una primera revàlida a 4t de la ESO, que en cas de no aprovar suposarà no tan sols la impossibilitat d’accedir al Batxillerat sinó també la negació del títol de la ESO, i una segona revàlida a 2n de Batxillerat, que deixarà sense títol de batxillerat a qui no l’aprovi tancant les portes de la universitat... amb un model similar, no s’està apostant per millorar la qualitat de l’ensenyament, sinó tot el contrari. La qualitat de l’ensenyament públic es defèn contractant a centenars i centenars de professors, ampliant els equips de docència de recolzament, augmentant els desdoblaments, garantint ràtios adequades que acabin amb la massificació, dotant els nostres centres d’estudi de mitjans materials i humans dignes per impartir un ensenyament integral. Justament el contrari del que ha estat fent el PP durant aquests anys.

En cas de suspendre les revàlides no tan sols se’ns impedirà l’accés a cursos superiors i l’obtenció del títol de la ESO o de Batxillerat havent superat totes les assignatures, també deixa oberta la possibilitat d’una tercera revàlida realitzada per les universitats per poder accedir a la carrera escollida. És un escàndol i una agressió als nostres drets! Una injustícia que no té altra justificació que seguir reduint recursos econòmics i docents a l’ensenyament públic!

Això ja és passar-se de la ratlla! No podem permetre-ho!

26 d’Octubre Vaga General de tota la Comunitat Educativa!

Des del Sindicat d’Estudiants fem un crit a tota la Comunitat Educativa, a tots els professors, pares i mares, i a tota la joventut estudiantil a la lluita massiva contra les revàlides franquistes que el PP vol imposar. Després de quatre anys de mobilitzacions incansables per defendre l’educació pública no podem quedar-nos de braços plegats: cal aixecar la mobilització de la comunitat educativa de la manera més contundent fins derrotar les revàlides franquistes. És necessari convocar una gran vaga educativa perquè siguem milions als carrers defenent l’educació de tothom. Per totes aquestes raons proposem a la Plataforma Estatal en Defensa de l’Escola Pública la convocatòria d’una gran vaga educativa pel proper 26 d’Octubre, que buidi les aules i ompli els carrers, amb la decisió que aquest sigui un primer gran pas en una lluita que cal mantenir i ampliar fins la retirada de les revàlides i la derogació immediata de la LOMCE.

No podem permetre que aquest govern corrupte acabi amb el dret a estudiar de milions de famílies!

La proposta del Sindicat d’Estudiants recollida als mitjans de comunicació:

http://www.teinteresa.es/espana/EDUCACION-SINDICATO-ESTUDIANTES-REVALIDAS-OCTUBRE_0_1649235203.html

http://www.diarioinformacion.com/sociedad/2016/09/12/sindicato-estudiantes-propone-huelga-26/1804759.html

http://www.servimedia.es/Noticias/Detalle.aspx?n=609538&s=23

http://www.elboletin.com/nacional/139372/estudiantes-huelga-revalidas-franquistas.html

http://www.rtvc.es/noticias/el-sindicato-de-estudiantes-propone-una-huelga-contra-las-revalidas-franquistas-155123.aspx?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter#.V9aW-9SLRDA

https://es.noticias.yahoo.com/sindicato-estudiantes-propone-huelga-aulas-26-octubre-101831921.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

http://www.diarioinformacion.com/sociedad/2016/09/12/sindicato-estudiantes-propone-huelga-26/1804759.html

http://www.20minutos.es/noticia/2835296/0/sindicato-estudiantes-huelga-educacion-lomce-octubre/

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos