Declaració del Sindicat d’Estudiants a la reunió amb el Ministre d’Educació Iñigo Méndez de Vigo

Senyor Ministre en funcions:

Ens ha convocat avui a una reunió per tractar un suposat “Pacte Educatiu”, justament després que vostè i el seu govern aprovés durant l’estiu el decret que imposa les revàlides franquistes a milions d’estudiants d’ensenyament primari, secundari i batxillerat dels centres educatius públics.

Avui volem dir-li el que pensem de la política del seu partit, el PP, i ser la veu dels 77.000 estudiants expulsats de la Universitat pública per no poder pagar unes taxes que no paren de pujar any rere any; dels 32.000 professors que han perdut els seus llocs de treballs; també dels milions de joves que pateixen tots els dies, als seus instituts i col·legis, la degradació a la qualitat de la seva educació, la massificació i la falta de recursos humans i materials que han provocat les seves retallades.

El seu govern i el Ministeri que vostè dirigeix s’han dedicat durant aquests anys a atacar brutalment un dels drets més bàsics de les persones: el dret a l’educació. La retallada pressupostària de 7.000 milions d’euros, el pervers decret 3+2, la tisorada bestial a les beques, la LOMCE... Vostès són els responsables del patiment de milions de famílies treballadores. Sap vostè el que és haver de decidir quin fill va a la Universitat i quin no? O pitjor encara, haver de demanar-li a un fill o filla que renunciï als seus estudis i a les seves possibilitats d’un futur millor per no tenir un salari a casa amb el que poder pagar les taxes? S’imagina la situació dels pares que tenen dificultats per alimentar als seus nens per no tenir accés a les ajudes del menjador? Sap vostè el que senten centenars de milers de famílies que veuen com els seus fills són víctimes del fracàs escolar per falta de professors, de reforços, de recolzaments materials? A nosaltres ens queda clar que sí que ho sap, però no l’interessa el més mínim.

Per si això sabés a poc, el passat 29 de Juliol, aprovava, donant l’esquena i menyspreant a la comunitat educativa, el decret amb el que reviuran les velles revàlides franquistes. Té vostè la poca vergonya de citar-nos a nosaltres i a altres organitzacions de l’escola pública per parlar-nos d’un “pacte educatiu”, després de la escabetxada que estan duent a terme amb el nostre dret a l’educació, i com si tingués la més mínima intenció de dialogar o escoltar quines són les nostres demandes. Prou ja d’hipocresia Senyor Ministre! L’únic pacte que vostès defenen és el que ja tenen amb la jerarquia de l’Església Catòlica i amb la patronal de l’educació privada. Ens han demostrat infinites vegades que l’únic objectiu del Partit Popular és arrasar l’educació pública i que els hi és ben igual quin futur se’ns depara a aquells que estudiem en centres públics, que som la immensa majoria.

Sabem perfectament qui són vostès i al servei de qui treballen. Per això volem deixar molt clar que no comptin amb nosaltres per fer-se fotografies, per organitzar mascarades de cara a la galeria on puguin aparèixer com gent dialogant i raonable. No ho són! Les seves polítiques són despòtiques i classistes! Per tots aquests motius, des del Sindicat d’Estudiants només podem dir-li una cosa: mentre vostè continuï per aquest camí, mentre no derogui la LOMCE i les seves revàlides franquistes, mentre no tornin els diners que ens han robat i retiri totes les agressions que ens impedeixen el dret a l’educació, tindrà a la joventut al carrer, lluitat pel que és just. I per deixar-li ben clar hem convocat ja una vaga general d’estudiants pel pròxim 26 d’Octubre, que buidarà les aules i omplirà els carrers amb la nostra indignació, i que és tan sols el principi. La nostra lluita no acabarà fins que derrotem tots els seus atacs i restituïm el dret de tots i totes a rebre un ensenyament públic de qualitat, gratuït, democràtic i laic.

Madrid, 27 de Setembre del 2016.

La reunió amb el Ministre als mitjans:

* El Sindicato de Estudiantes niega saludo a Méndez de Vigo y abandona reunión: https://t.co/9rrvfE83GR

* El sindicato de Estudiantes planta a Méndez de Vigo en la búsqueda del pacto: "Basta ya de hipocresía": http://www.elespanol.com/espana/sociedad/20160927/158734649_0.html

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos