Un èxit total que prepara la rebel·lió a les aules del mes d’octubre!

Aquesta lluita és la nostra lluita!

Descarrega't la resolució de suport i organitza assemblees per a la seva aprovació en el teu centre d'estudis

Des del Sindicat d’Estudiants volem mostrar tot el nostre suport a la vaga indefinida que els professors de Balears estan protagonitzant contra la contrareforma educativa del PP, contra les retallades i contra l’intent de la dreta de destruir el dret d’estudiar en català als centres educatius públics de les illes. En aquests dies els professors i les professores de les Illes Balears estan donant una demostració de sacrifici impressionant, de decisió i de capacitat de lluita, contra els atacs del Partit Popular.

La vaga indefinida que ha començat el 16 de setembre, el primer dia de curs, ha estat el producte exclusiu de la determinació i empenta dels treballadors de l’ensenyament en defensa d’una conquesta tan important com és l’educació pública. Tota aquesta força s’ha expressat a través de l’organització d’assemblees de professors fetes a centres de primària i de secundària per tota la geografia de les illes, assemblees que s’han coordinat des de baix. El 3 de setembre es van recollir 5.000 signatures de docents, amb l’objectiu d’avalar la convocatòria d’assemblees on votar la proposta de vaga indefinida i la taula reivindicativa que la motivava. El 4 de setembre les Assemblees de Docents de Mallorca, Menorca, Formentera i Eivissa van aprovar la Vaga Indefinida amb més del 95% dels vots a favor. Després d’aquest resultat tan clamorós, de voluntat de lluita dels professors, les direccions de STEI-I i la FE de CCOO van convocar legalment la vaga indefinida en unitat d’acció, recolzant les decisions de l’Assemblea de Docents. Pocs dies després la UGT també s’hi va sumar.

Aquesta lluita és la nostra lluita!

Les reivindicacions de la Vaga Indefinida, que van ser aprovades en votació, són les següents:

- Defensa de la immersió lingüística en català. És a dir, que es pugui estudiar i aprendre en català i que la llengua catalana no sigui marginada com pretén el govern autonòmic del PP. L’Assemblea de Docents exigeix la retirada del TIL ( Tractament Integral de Llengües).

- Retirada del projecte de decret de Convivència i la Llei de símbols.

- Beques de transport i de menjador efectives i convocades en temps i forma adequades. Dotació suficient i eficient perquè es pugui dur a terme un bon pla de reutilització de llibres.

- Recuperació de les plantilles, del professorat d’Atenció a la Diversitat i de les ràtios anteriors a les retallades.

- Substitucions immediates de les baixes. Baixes 100% remunerades.

- Contractació dels interins durant els mesos de juliol i agost.

- Recuperació dels complements perduts i reconeixement de nous sexennis des de l’1 de juny de 2012 i aplicació de l’acord salarial de 2008 per l’escola concertada.

- Suspensió de tots els expedients sancionadors que s’iniciïn amb clara intenció repressiva abans i durant la vaga.

- Retirada de la LOMCE.

El professorat balear ho té clar. Els atacs a l’educació pública allí són els mateixos que a la resta de l’Estat i, per tant, són la mateixa lluita.

La dreta i el PP responen amb la repressió

En els dies passats de vaga, la resposta majoritària dels professors, pares i mares i estudiants s’ha deixat sentir a tot Balears. Concentracions multitudinàries a les localitats, manifestacions massives i ahir una demostració de força de tota la comunitat educativa amb milers de professors, pares i estudiants al campus de la Universitat de les Illes Balears (UIB). Fins i tot el diari El País ha de reconèixer el caràcter històric d’aquesta lluita: “Durant tres hores –sense incidents ni presència policial-, al voltant del rectorat es va clamar contra el govern del PP i el seu president, José Ramón Bauzá, que va evitar anar i intervenir a la cerimònia oficial d’apertura del curs. En poques ocasions, en els 35 anys de vida de l’única universitat de les illes, s’havia viscut una expressió crítica tan nombrosa i diversa. Al vespre, a la Nit de l’Art de Palma, la festa de les galeries d’art, es va repetir la presència de ciutadans mobilitzats amb samarretes verdes, i es van fer així accions artístiques de protesta, espontànies. Tampoc va anar a la cita el president Bauzá”.

El mateix li està passant al ministre Wert en els diferents actes als que va i on sempre és rebut amb una sorollosa concentració de rebuig. És la forma que tenim la comunitat educativa de “celebrar” les seves provocacions, els seus insults i els seus atacs constants al nostre dret a un ensenyament de qualitat.

D’altra banda, des del Sindicat d’Estudiants volem denunciar la repressió de la policia als nostres companys del moviment estudiantil de Balears, en concret de l’IES Arxiduc Lluís Salvador, situat al carrer Gelabert de Centelles de Palma. Quan els companys estaven exercint el seu dret democràtic com a piquet informatiu, un grup d’efectius de la Policia Nacional ha intervingut per “netejar” l’entrada de l’institut. Els policies han perseguit als estudiants, fins i tot els ha tret per la força de El Corte Inglés, a on s’havien refugiat, per després retenir-los i identificar-los.

Els agents no només van retenir als estudiants que es trobaven a les portes de l’IES Arxiduc sinó que, com va passar a la Primavera Valenciana, les furgonetes de la Policia Nacional van bloquejar el pas dels joves que es trobaven als carrers, van sortir els antiavalots porra en mà i van assaltar els menors, registrant les seves motxilles i identificant-los. Segons diferents testimonis, l’actitud dels agents ha estat des del primer moment agressiva: han registrat motxilles, els han tret les banderes que duien i han arribat fins a cridar frases com “habla en cristiano” als joves que responien en català.

Aquest recurs a la repressió està en sintonia amb les declaracions vergonyoses i franquistes del diputat autonòmic del PP i membre de la Comissió d’Educació del Parlament de les Illes Balears, Antoni Camps, amenaçant en un article al diari El Mundo amb assenyalar “amb noms i cognoms” a aquells professors que han fet vaga. Així s’expressa aquest dirigent del PP: “El positiu d’aquesta vaga é que sabrem, amb nom i cognoms, qui està preocupat pel futur dels nostres fills i qui, per contra, juga amb els alumnes per aconseguir objectius polítics”. Aquesta és la forma en què el PP tracta a la comunitat educativa, com a “subversius”, igual que feia la Brigada Políticosocial en els temps del franquisme.

La lluita de les Balears prepara la rebel·lió a les aules del mes d’octubre

Des del Sindicat d’Estudiants fem una crida a continuar la lluita de Balears fins a vèncer el govern del PP. Fem una crida a la solidaritat activa de la comunitat educativa del conjunt de l’Estat i, per descomptat, a preparar amb la mateixa determinació i contundència la Vaga General estudiantil dels dies 22, 23 i 24 d’octubre. Aquest és el camí per aconseguir la dimissió del ministre d’educació i la retirada dels seus atacs.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos