País Valencià. Aturades a les 9h i 17h dijous 14 i divendres 15 de gener amb concentracions al pati de l’institut

Els i les estudiants dels centres d’ensenyament públic del País Valencià estem patint una situació insostenible on s’està vulnerant dia rere dia el nostre dret a una educació pública de qualitat.

Des de l’inici del curs 2020-2021 al setembre, tant la Conselleria d’Educació com el Ministeri d’Educació s’han negat en posar en marxa mesures contundents per frenar la onada de contagis per la Covid-19 als nostres centres d’estudis, mesures que hem estat exigint des de l’inici de la pandèmia com la baixada de les ràtios o la contractació massiva de professorat.

La “solució” que les administracions educatives ens han donat ha estat obrir les finestres perquè les aules estiguessin ventilades. Com era d’esperar, ara qui estem pagant les conseqüències d’aquesta desídia som la comunitat educativa.

En plena onada de fred que està deixant les més baixes temperatures en dècades, els estudiants i professors estem fent classe exposats a temperatures de 5 graus centígrads –quan la pròpia Llei Orgànica d’Educació recull que la mínima és de 17 graus–, tapats amb mantes, amb els abrics posats, amb guants, bufandes i gorres. Les nostres aules s’han convertit en autèntiques neveres on passem tot el dia, evidentment sense eliminar el risc de contagiar-nos igualment. Quin tipus d’educació és aquesta en la qual se’ns condemna o a emmalaltir pel virus o a agafar una pneumònia?

A les ridícules mesures adoptades per frenar la corba de contagis als nostres centres se suma la falta d’infraestructures, de materials i de serveis a l’escola pública. Unes mancances que no han arribat amb la pandèmia, sinó que han estat el dia a dia durant anys: calefaccions que no s’encenen, finestres que no tanquen, sostres que es cauen a trossos, barracons on una climatització adequada es una utopia i se’ns condemna a fer classe amb molt fred a l’hivern i amb molta calor a l’estiu.

Des del Sindicat d’Estudiants sabem que la tràgica situació que vivim als nostres instituts i escoles té responsables. La Conselleria d’Educació dirigida per Compromís va anunciar a so de bombo i platerets una inversió de 207 milions d’euros i l’augment del cos docent amb 4.000 professionals més, un pla que ja vam denunciar a com a molt insuficient. Però, on estan els resultats promesos? Si continuem amb 25 alumnes per classe, no hi ha personal per executar els protocols sanitaris, ni infermers als nostres centres, els nostres professors han de fer malabars per poder explicar el temari... I la única “mesura” real que hem vist fins ara ha estat... ¡¡obrir les finestres!! Una política a més acceptada i fomentada pel Ministeri d’Educació, que negant-se a augmentar el pressupost per l’ensenyament públic, mirant cap a una altra banda de la seva responsabilitat i deixant-ho tot en mans de les CCAA, estan posant en risc a milions d’estudiants, docents i les nostres famílies.

Els i les estudiants de l’escola pública diem prou. No podem suportar més aquest estat de coses on es vulneren tots els nostres drets. El proper dijous 14 i divendres 15 de gener des del Sindicat d’Estudiants estem organitzant aturades a les 9h y 17h amb concentracions als patis dels nostres instituts per exigir solucions immediates:

1. Mesures per acabar amb el fred a les nostres aules. Condicionament immediat dels sistemes de calefacció i climatització als centres públics. Rehabilitació de tots els edificis i instal·lacions amb problemes estructurals i construcció d’instituts públics per acabar d’una vegada per totes amb els barracons.

2. Mesures reals i contundents contra la Covid-19. Baixada de les ràtios a 15 alumnes per aula, contractació de desenes de milers de professors per garantir el desdoblament dels grups. Màquines per a renovar l’aire a tots els centres públics, així com provisió de màscares, guants, gels desinfectats i tots els materials sanitaris necessaris.

3. Per un pla de rescat econòmic a l’escola pública per poder posar en marxa totes les mesures necessàries i garantir una educació pública de qualitat, gratuïta i digna.

4. Mesures per protegir el jovent i les nostres famílies. Garantir els nostre dret a la salut dins i fora de les aules. Sanitat pública i accés als hospitals i centres de salut per a totes les famílies. Nacionalització de les elèctriques perquè tots els recursos vagin destinats contra la pobresa energètica i a que ningú quedi exposat a la Covid ni al fred.

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos