Lliures i Combatives País Valencià

Més d’un centenar d’estudiants de la Universitat Jaume I de Castelló han denunciat haver estat víctimes d’assetjament sexual i diferents episodis de violència masclista per part de professors. Aquesta realitat, que era un secret a veus, va ser denunciada els anys 2009, 2014 i 2015 però la Universitat va mirar cap a una altra banda i els docents assetjadors van continuar treballant com si no hagués passat res.

Va ser gràcies a una exposició organitzada pel col·lectiu feminista Subversives en motiu del 25 de novembre per donar visibilitat a les experiències sexistes que patim les joves i dones, que es va donar a conèixer la multitud de casos patits per estudiants a la UJI en els últims anys. Més de 100 joves, entre les que també es trobaven docents, van descriure tocaments a despatxos, propostes de cites privades per a pujar la nota, comentaris obscens, entre altres. “Em va dir, en el seu despatx: ‘Quin cos més bonic tens’”; “Em va nugar les mans en el seu despatx i em va dir: ‘Ets una nena molt dolenta’”, “es posava darrere de les alumnes de forma molt bavosa”, eren alguns dels testimonis.

El rectorat de la universitat va retirar l’exposició al dia següent i posteriorment algunes companyes de Subversives van rebre pressions. La reacció de la direcció va ser, una vegada més, protegir els agressors i criminalitzar les víctimes: van argumentar que les denuncies no s’havien fet a traves dels canals i protocols que la universitat té contra la violència masclista. Malgrat el perill que suposa conviure diàriament amb persones que actuen d’aquesta manera repugnant, la Universitat s’ha rentat les mans. Ho diem clar: són còmplices!

Des de Lliures i Combatives volem enviar tot el nostre suport a les companyes víctimes d’aquestes repugnants conductes i condemnem rotundament l’actitud encobridora de la Rectoria de la UJI. Els professors involucrats han de ser retirats immediatament de la carrera docent i expulsats de la Universitat. Quin tipus de valors ens ensenyaran aquells que es creuen amb el dret a intimidar-nos i assetjar-nos? Així mateix, exigim la dimissió immediata de la Eva Alcón, rectora de la Universitat, que durant anys ha encobert, protegit i permès que els agressors continuessin violentant les estudiants. Exigim que s’investiguin i s’obrin expedients de cada cas de violència a les aules i que es s’imposin sancions exemplaritzants que acabin amb aquesta xacra d’una vegada per totes.

Prou impunitat a la UJI! Fora masclistes de l’ensenyament públic!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos