Ja n'hi ha prou de dictàmens franquistes contra els nostres drets!

La jutgessa titular del Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Castelló ha ordenat retirar d'11 instituts públics de la ciutat 32 llibres de temàtica feminista i LGTBI. Aquesta mesura cautelar, més pròpia de l'Edat mitjana que de l'any 2021, s'ha dut a terme atenent la petició de l'associació ultradretana Advocats Cristians.

Aquesta associació, que és més que coneguda pels seus vincles amb Vox i també qui va portar als tribunals al col·lectiu del “Cony Insubmís” a Sevilla o a Willy Toledo, ha denunciat els llibres “d'ideologia LGTBI” per vulnerar “diversos drets fonamentals, com el dels pares a decidir l'educació dels seus fills, la llibertat ideològica i de culte i l'obligació de l'administració de ser objectiva i neutral”. Per a aquests reaccionaris, que a l'escola pública s'eduque en la tolerància i la igualtat, en respectar els drets de tot el món independentment de la nostra orientació o identitat sexual… és un pecat que ha de ser prohibit. I la judicatura els diu que sí, que tenen raó! Què serà el següent? Cremar els títols que la ultradreta i les institucions del règim del 78 consideren “perillosos”?

Una vegada més, la connivència entre l'aparell de l'Estat que no va ser depurat després de la caiguda de la dictadura i l'extrema dreta és total.

Els llibres que s'han retirat dels centres formen part d'una iniciativa de la Conselleria de Feminisme i LGTBI, dirigida per Verónica Ruiz de Compromís. Molts d'ells són novel·les sobre el despertar sexual i les relacions personals LGTBI, uns altres són llibres sobre la història de l'Orgull, en defensa dels drets trans, cròniques sobre com lluitar contra l'homofòbia imperant en la societat i altres textos que denuncien a l'Església Catòlica i els diferents casos de pederàstia dins d'ella. Llibres totalment necessaris no sols per a les persones LGTBI, sinó per al conjunt de la joventut.

Si hi ha alguna cosa que es posa damunt la taula amb aquest cas vergonyós és que necessitem de manera urgent que existisca educació sexual inclusiva en els centres d'estudi. Una assignatura per a lluitar contra la LGTBIfòbia i el masclisme, contra la pornografia i la cultura de la violació, que explique que totes les orientacions i identitats sexuals són vàlides, que l'ésser humà és divers i que trenque amb el model heteropatriarcal de les relacions i la família.

Evidentment, per a fer una cosa així, seria necessari confrontar obertament amb la jerarquia de l'Església Catòlica i amb el poder que té dins de la nostra educació. Seria imprescindible batallar contra els feixistes que impregnen la judicatura i l'aparell de l'Estat. I per descomptat, donar una forta resposta des dels carrers a Vox, al Partit Popular i tots els que impulsen mesures com el Pin Parental o retallen les lleis LGTBI en les diferents CCAA.

Això és una cosa que qualsevol govern que s'autoproclama feminista i defensor dels drets LGTBI hauria de fer. L'executiu del PSOE-UP, lamentablement, sembla que va en la direcció contrària: no tocar els privilegis dels de sempre i continuar ignorant una demanda (l'assignatura d'educació sexual) que suposaria un pas endavant brutal per a milions de joves.

La resposta de l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco (PSOE), és una mostra més del que diem: en lloc de carregar contra la sentència, ha demanat explicacions a la regidora de Compromís perquè “cal ser prudents en aquests temes”. És increïble! Com si fóra el mateix la LGTBIfòbia que els que lluitem contra ella! I a més, amb què cal ser prudents? Amb defensar sense pensar-ho els drets LGTBI? El PSOE regala concessió rere concessió a la dreta.

Durant aquests mesos hem vist les conseqüències d'aquesta política nefasta: una escalada repressiva brutal contra els drets LGTBI i un avanç polític dels fatxes que se senten amb total impunitat per a atacar-nos, agredir-nos i humiliar-nos.

Des del Sindicat d’Estudiants i Lliures i Combatives entenem que aquest cas marca un precedent molt perillós. No podem permetre que l'educació pública es convertisca en la plataforma política dels qui ens volen ficar de nou en l'armari a colps. Hem d'organitzar-nos centre a centre per a frenar-los els peus i defensar conseqüentment els drets LGTBI.

Uneix-te a nosaltres!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos