Reestabliment immediat de l’horari d’estiu per a garantir unes condicions dignes d’estudi.

La Conselleria d'Educació del govern valencià del PP-VOX ha suprimit l’horari d'estiu de molts IES i centres d’estudi a València. Això implica que, els estudiants i professors, en compte d’acabar les classes al migdia, com des de fa molts anys s’ha fet als mesos de juny i setembre per les altes temperatures, estem obligats a suportar unes condicions de calor indignes perquè els nostres centres d’estudis ni tenen aïllament tèrmic ni sistemes de climatització.

Pareix que la Conselleria està decidida a castigar amb les pitjor condicions possibles d’estudi als que estudiem a l’educació pública mentre l’educació concertada i privada rep un augment de diners i inversió pública.

És impossible tindre unes condicions dignes d’estudi quan molts de nosaltres estudiem en edificis que tenen 40 anys d’antiguitat i sense reformes o adequació climàtica. Quan no estudiem en aules absolutament obsoletes sense sistemes d’aire condicionat ho hem de fer en barracots de xapa i plàstic, que creen una atmosfera de calor irrespirable. A això s’afegeix el risc de tornar a casa durant les pitjors hores de calor i patir colps de calor o esvaïment.

A les nostres aules durant les hores centrals del dia superem amb creixes el mínim legal de 27ºC establert per Salut Laboral per a evitar riscos en la salut, però esta clar que per a esta conselleria la salut del professorat i estudiants és l’ultima cosa important, la prioritat és carregar-se el nostre dret a una educació pública en condicions dignes.

Els problemes de climatització que patim a l’estiu també els patim a l’hivern quan venen temporals i baixes temperatures. La comunitat educativa porta molt de temps exigint el condicionament, rehabilitació i reformes necessàries als nostres centres d’estudis per a posar fi a estos problemes que porten sense solucionar des de fa moltíssims anys.

Exigim a la Conselleria d'Educació la recuperació immediata dels horaris d'estiu als centres i l’establiment i compliment immediat d’una llei de climatització que implique mesures efectives per a condicionar tots els centres d’estudi públics amb sistemes de climatització i aïllament per a garantir que ni estudiants, professorat i personal no docent patim temperatures altes que fiquen en risc la nostra vida.

Organitzem-nos per estudiar en condicions dignes!

Estudiar en condicions dignes és el nostre dret i hem de lluitar per ell. Animem a que durant aquests dies, estudiants i professors organitzem assegudes, concentracions i actes de protesta als instituts per a exigir a la Conselleria d’Educació que es pose fi immediat a aquesta situació i es condicionen les nostres aules.

Aquest és l'únic llenguatge que entenen: el de la lluita!

Els diners públics per a condicionar i rehabilitar l'escola pública!

Contacta'ns per a organitzar la lluita al teu centre i unir-te a nosaltres per a lluitar per l'escola pública i els drets les i els joves de classe treballadora.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos