http://www.sindicatdestudiants.net//images/stories/universidad.jpgAquest matí coneixíem la notícia de que aquest curs hi haurà multitud de no admesos a les universitats de Valencia, amb 1.000 llocs vacants per a 4.000 estudiants presentats a les proves de selectivitat. Aquesta és la Universitat “de futur” que ens estan preparant. Una universitat pública subsidiària, amb tal manca d’inversió que no pot absorbir a tots els alumnes que desitgen tindre una formació superior, mentre per a qui puga pagar-lo sempre hi ha llocs a la privada.
Com ja veníem denunciant anys enrere la política de no inversió pública, incrementada amb la implantació del pla Bolonya que dóna via lliure a les universitats per finançar-se amb diners privats, suposarà una acceleració d’aquest procés, que ja amb la crisi comença a aguditzar-se de forma alarmant.
No sobren llicenciats! Aquesta idea perillosa és bombardejada dia rere dia amb fets per les institucions. No manquen metges, mestres, físics, etc..? Sí!, el que passa és que aquest podrit sistema en crisi no és capaç de donar sortida a les capacitats de milers d’estudiants brillants, que acaben de eterns becaris o treballant en qualsevol cosa per uns pocs euros, per garantir els beneficis de quatre capitalistes podrits de diners.

No hi ha diners?

Tampoc és cert, diners hi ha i molts. I si no que ho diguen als banquers que reberen 150.000 Milions d’euros no fa tant, o el retall de l’impost de societats, que estalviarà als més rics 1.800.000€. I el gastat als fastos valencians, que ja no pot contar-se. Per a què? Per a mantenir el seu compte de beneficis mentre continuen augmentant els expedients de regulació d’ocupació i als ocupats se’ls degraden les seves condicions de treball.
Exigim la retirada del nou model de finançament d’acord al rendiment dels campus i la inversió necessària per a la obertura immediata i manteniment els propers anys de places a les universitats públiques per a que tot el que haja superat el selectiu puga entrar a la carrera desitjada.
El consell del PP torna a demostrar per a qui governa. La situació a les universitats públiques fa ja un grapat d’anys es torna insostenible quan el PP deixa d’ingressar diners, cosa ben comú any rere any. Fa falta una resposta contundent dels sindicats docents. Hi ha que unificar les lluites de Batxillerat i Universitat, el contrari és una recepta per al desastre. El sistema educatiu Valencià depèn del PP, i té problemes pareguts a tots els seus nivells.

Per una universitat pública de Qualitat!
Font de Mora Dimissió!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos