Denuncia pública de la prova de Química a la Selectivitat 2013 en el País Valencià

El Sindicat d’Estudiants denuncia públicament la prova de Química de la Selectivitat d’enguany al País Valencià. Aquesta prova comptava amb enunciats en els que no quedaven clars dades essencials per a obtindre les solucions ni deixaven clar quins resultats eren els que tenien que donar els estudiants.

Un exemple d’això és l’enunciat de l’apartat b) de la qüestió A opció 1, on s’enuncia “Deduïsca la fórmula molecular més probable del compost X i Y”, i X i Y poden formar quatre molècules diferents i pot ser una siga més coneguda que altra però, ninguna té més probabilitat que altra.

Des del Sindicat d’Estudiants reivindiquem, donats els múltiples errors com l’anterior a aquesta prova, que tots els estudiants que vulguen repetir-la tinguen la oportunitat de fer-ho. En una prova tan decisiva on les universitats filtren als estudiants, el rigor científic deuria ser una qüestió indispensable.

Però des del Sindicat d’Estudiants no ens quedem ací, aquest incident és una demostració més de la nul•la validesa d’aquesta prova per a qualificar l’aprenentatge del estudiants. Estudiants que estan dos anys adquirint i consolidant coneixements, i ficant-los a prova en un procés d’avaluació del seu esforç continu, avaluació res comparable a unes proves fetes en tres dies amb una pressió immensa.

Des del Sindicat d’Estudiants defenem que la selectivitat, igual que les noves revalides o el límit de nota per accedir a beques que vol implantar la LOMCE, no son més que proves i impediments per filtrar i expulsar de l’ensenyament públic superior a milers d’estudiants fills de treballadors, que som just els que més dificultats tenim per a superar-les a causa de les nostres condicions socioeconòmiques. Per això reivindiquem  i no pararem de lluitar fins la supressió de la selectivitat i de la contrareforma educativa LOMCE, per a que els fills dels treballadors tinguem l’accés lliure a més de rebre tots els mitjans econòmics per a que puguem formar-nos a l’ensenyament públic en tots els seus trams sense dificultats.

Fem una crida a que tots els estudiants interessats en denunciar aquesta prova es fiquen en contacte mitjançant el nostre telèfon o correu per a poder organitzar les accions.

Telèfon/Whatsapp: 685 098 482

Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos