A la calor d'un impressionant atur d'activitats acadèmiques, una combativa manifestació ha recorregut el centre de València, acabant sota l'enorme pancarta republicana lluïda per la façana de l'Ajuntament. Un miler d'estudiants ha acudit a la cita del Sindicat d’Estudiants per a exigir la derogació de la LOMCE i el 3 + 2, si bé les consignes també han mostrat la seua oposició al pacte PSOE-Ciudadanos, al PP, a la corrupció, als banquers, a la monarquia, i al sistema capitalista.

La manifestació ha sigut molt animada, en part per la destacada participació dels Iaioflautes Valencians, que ens han saludat diverses vegades amb breus discursos cridant a la lluita de la classe obrera. També hem comptat amb la participació i la salutació de companys de la FAPA-L'Horta Sud (que amb tanta força ens recolzen una vegada i una altra), de FAPA-València, i de CCOO-Ensenyament.

La mobilització va acabar amb una salutació d'Esquerra Revolucionària, amb el míting d'Isabel Aguilar, coordinadora del Sindicat d’Estudiants (que va cridar a organitzar-se per a continuar la lluita), i amb la lectura d'un comunicat de suport als refugiats. També es va realitzar una potent col·lecta per a seguir autofinançant l'organització.

Un grup d'estudiants d'Alzira, localitat de la província valenciana, ha vingut amb nosaltres. A Alzira estan organitzant el Sindicat d’Estudiants amb molt ímpetu, el primer dia de vaga van donar una roda de Premsa per a denunciar les traves de diverses direccions d'institut a la vaga, i van entregar 140 signatures a l'Ajuntament a favor d'una moció, exigint al Govern la derogació de la LOMCE.

També a Oriola i Callosa del Segura, en el sud alacantí, s'han produït manifestacions combatives. En la primera d'elles una quarta part dels assistents ha donat les seues dades per a seguir construint el Sindicat d’Estudiants.

Ni les traves de directors reaccionaris, ni les maniobres del Rectorat de la Universitat de València (prohibint el dret de vaga i denigrant al Sindicat), han impedit l'èxit d'una vaga, el 13 i el 14, quasi total als instituts, i molt significativa a la Universitat, demostrant que quan els joves ens organitzem i lluitem som imparables.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos