Seria vergonyós que la Junta d'Andalusia governada pel PSOE, partit que va arribar al govern gràcies als vots de milions de treballadors i joves d'esquerra, acceptes aquests acomiadaments, ja que per molt que es retornen les subvencions, el sector de l'Aeronàutica és un sector que està creixent. No solament no han disminuït les expectatives de càrrega de treball de l'empresa pel que fa a quan va signar l'acord, sinó que el mateix dia que es va anunciar l‘ERO s'estava anunciant el nou contracte de l'A400M.

Des que va començar la crisi econòmica, les empreses estan aprofitant una vegada i una altra per a atacar a la classe treballadora tractant de destruir els nostres drets i conquestes socials per a seguir incrementant els seus beneficis sense importar-los la situació en la qual estan deixant a les famílies afectades i el futur de milers de joves. És per açò que la lluita per cadascun dels llocs de treball de Alestis i d'altres empreses on s'estan plantejant acomiadaments ha de contemplar-se no solament com un atac als treballadors d'aquestes fabriques, sinó com un atac al conjunt de la classe treballadora i a la joventut. Aquesta situació és mes greu encara si cap en una província com Cadis, on el nombre de desocupats ja era excessivament elevat abans fins i tot que començara la crisi.

 

 SI AVUI TANQUEN LES EMPRESES, ON TREBALLAREM ELS JOVES DEMÀ?

Els companys del Sindicat d'Estudiants ens solidaritzem i ens unim en la lluita amb els treballadors de Alestis, ja que cada lloc de treball o reculada en les condicions laborals d'avui, són el futur que heretarem demà la joventut de la Badia. Considerem que la clau de la victòria en qualsevol dels conflictes laborals als quals ens estem enfrontant els treballadors i joves actualment passa per l'extensió dels conflictes i per evitar quedar-nos aïllats en les nostres fàbriques. El que està passant avui en Alestis és una realitat que estan patint molts treballadors a nivell estatal i el futur d'esclavitud que ens volen deixar als joves per a explotar-nos amb major facilitat.


Els empresaris saben usar molt bé la vella tàctica del “divideix i venceràs”, han intentat trencar al col•lectiu de ex-treballadors de Delphi en menuts col•lectius, els prejubilats, els recol•locats, els quals fan cursos per a si fer que el col•lectiu perda la seua identitat com plantilla i d'aquesta forma la seua força. Des del Sindicat d'Estudiants vam pensar que la lluita ha estat, és i segueix sent el millor camí per a aconseguir una solució al conflicte i pressionar a qui tenen els mitjans per a impedir que no es perda ni un només lloc de treball: la Junta d'Andalusia. Sí avança l’ERO, la posició de la resta de treballadors de Alestis només pot empitjorar. Per això és necessari passar a l'ofensiva. Com s'ha demostrat en més d'una ocasió, en la memòria de tots està la vaga general, convocada en solidaritat amb els treballadors de Delphi, la classe treballadora de Cadis té una enorme força, Cal engegar-la! Els dirigents de CCOO i UGT han d'abandonar la senda de la negociació i el Pacte Social, no claudicar davant la patronal i el govern, i deixar d'avalar amb la seua signatura atacs brutals contra la classe treballadora com és l'acord de les pensions. És necessari donar una resposta unificada als atacs que estem patint. La vaga general del 20 de setembre va marcar el camí. Si finalment es convoca una mobilització del conjunt de la Badia en defensa de l'ocupació, el Sindicat d'Estudiants se sumarà informat i cridant a participar a la joventut.

 

Ni acomiadaments ni retallades en les nostres condicions de treball!

Per una resposta unificada als atacs contra la classe treballadora!

OBRERS I ESTUDIANTS, UNITS I ENDAVANT!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos