CCECL9LW4AAllOZDes del passat 28 de març, els tècnics, instal·ladors i treballadors autònoms de les contractes de Telefónica a Madrid estan en vaga, vaga que a partir del 7 d'abril s'ha estès per tot l'Estat i s’han mantingut les aturades de manera indefinida. Exigeixen unes condicions de treball dignes, la retirada del contracte bucle, l'injust sistema de punts i de les jornades extenuants de 10 a 12 hores per tenir un jornal que permeti cobrir les necessitats bàsiques de les seves famílies.

Dóna suport als treballadors en vaga,
COL·LABORA AMB LA CAIXA DE RESISTÈNCIA:
ES40-1491-0001-23-2130519024

Descarregar full en PDF

El nou contracte bucle suposa un dur cop per a les condicions de vida de milers de treballadors subcontractats per telefònica a tot l'Estat. Comporta una baixada de barems tan gran, que com assenyalen des del propi comitè de vaga de Madrid, cap treballador de les subcontractes guanyaria més de 600 euros al mes. Els treballadors es veuen obligats a posar el seu cotxe a disposició de l'empresa, de dilluns a diumenge, durant jornades de 10 a 12 hores per acabar cobrant una misèria que no garanteix de cap manera unes condicions de vida digna per al treballador i la seva família.

Telefónica és una de les empreses que més beneficis han obtingut l'any 2014, més de 4.000 milions d'euros que s'han repartit en forma de beneficis entre els seus accionistes. Mentrestant, any rere any, redueixen el valor de l'hora de treball dels treballadors de les subcontractes, per posar un exemple recollit pel diari Diagonal, una alta de línia que es pagava a 9 euros, ara pretenen pagar 2 euros i mig. Tot això després de destruir 50.000 llocs de treball fix que han vingut a substituir amb aquest entramat de treball precari a base de subcontractes.

Des del Sindicat d'Estudiants ens solidaritzem i donem suport a les mobilitzacions i vagues convocades pels treballadors de les subcontractes de Telefónica, així com totes les seves reclamacions: la fi del contracte bucle, un salari digne, condicions laborals dignes i la conversió en treballadors fixos de Telefónica , el que en la pràctica són.

Obrers i Estudiants, units i endavant!
Visca la lluita dels treballadors de les subcontractes de telefònica!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos