Avui 15 de març hem viscut una jornada històrica en la defensa de l’educació pública. Desenes de milers de professors i professores han omplert de gom a gom els carrers de Barcelona, des de Jardinets de Gràcia fins el Departament d’Ensenyament. Milers més ho han fet a Girona i a altres localitats. Aquesta és la mobilització del professorat més gran de l’última dècada, des de les històriques mobilitzacions educatives contra la LOMCE, la llei promoguda per l’exministre del PP José Ignacio Wert.

La vaga ha estat un èxit rotund. Tot i els serveis mínims, el seguiment ha estat superior al 75%. El crit de la marea groga ha ressonat per tota la Diagonal. Els intents del Conseller d’Ensenyament, Josep Gonzàlez-Cambray, d’aturar la vaga enviant una carta als centres educatius fa dos dies agraint hipòcritament al professorat la seva tasca ha resultat totalment impotent, i la ràbia acumulada contra més de deu anys de retallades ha esclatat amb força.

Des de primera hora del matí, desenes de piquets s’han posat en marxa en nombroses escoles i instituts, realitzant diverses accions reivindicatives, muntant columnes fins a Jardinets i organitzant arreu del territori el desplaçament cap a la ciutat comtal. Els centres educatius han clarejat amb pancartes en defensa de l’educació pública i contra les retallades.

Docents de tots els trams educatius no universitaris s’han mobilitzat avui colze a colze amb una força espectacular. Centenars de manifestants portaven pancartes i cartells que resaven “Cambray dimissió, prou retallades”, “No és per més vacances, sinó per les mancances”, “Escola pública laica”, “Menys ràtios, més recursos”, “A l’escola es parla en català” i “El professorat lluitant també està ensenyant”.

L’ambient ha estat eixordador durant les més de tres hores de mobilització. Més de seixanta mil goles han cridat durant tot el recorregut “Cambray dimissió!”. A l’arribada al Departament, desenes d’antidisturbis han rebut a una manifestació massiva i pacífica. “Som docents, no delinqüents” responien els professors i professores a l’uníson.

Avui desenes de milers de docents han donat un cop sobre la taula formidable, han estat conscients de la seva força i han fet una demostració de lluita fabulosa. Avui el professorat en l’acció directa ha evidenciat que el Conseller Cambray està sol i que ha de dimitir ja! Ja n’hi ha prou d’atacs a l’escola pública per part del Govern ERC-Junts! Sí que hi ha diners per a garantir una educació pública i de qualitat!

Demà segon dia de vaga. Tothom a la manifestació a les 11:30h a la Plaça dels Països Catalans fins al Saló de l’Ensenyament!

Cambray dimissió!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos