27 de gener - 17'30h Jardinets de Gràcia

{mosimage}El govern del PSOE ha llançat una ofensiva en tots els fronts contra conquestes històriques de la classe obrera. La reforma laboral, que facilita i abarateix l'acomiadament, i el pla d'ajust, aprovats el 2010 han estat el principi d'aquest devessall d'atacs. Ara pretenen retardar l'edat de jubilació als 67 anys i retallar les pensions, retallar o eliminar les ajudes a la desocupació, i restringir encara més els drets laborals amb la reforma de la negociació col·lectiva. En definitiva, volen tornar a les condicions laborals del segle XIX.

No hi ha diners per a educació, pensions, però si que n’hi ha per als banquers. Els 150.000 milions d'euros regalats per Zapatero a la gran banca en els dos últims anys, s'amplien amb un nou regal a les caixes d'estalvi, en les quals s’injectaran milers de milions d'euros, per “nacionalitzar” les pèrdues i convertir-los en bancs.

El govern recentment format de la dreta catalana CiU s'ha sumat a aquesta política reaccionària, amb un pla dràstic de retallades socials, començant amb una reducció de 850 milions al pressupost de la sanitat pública.

Davant aquesta situació, els dirigents sindicals de CCOO i UGT haurien de convocar un pla de mobilitzacions amb una nova Vaga General. Lamentablement, la seva actitud està sent diametralment oposada: promoure un gran pacte social amb el govern, el PP i la patronal, per acordar “les inevitables reformes estructurals”. Aquesta estratègia sindical, basada en la negociació sense pressió i en la desmobilització dels treballadors, està condemnada per endavant. El govern surt guanyant amb aquesta política sindical, ja que tant si hi ha acord com si no ho hi ha, els dirigents sindicals estan ajudant a presentar els atacs com a mesures “indispensables per l’interés general.

Considerem que la política de pacte social dels dirigents sindicals no és el reflex de l'ambient que existeix entre els treballadors i la joventut, ni tan sols reflex del que senten la majoria dels afiliats de CCOO i UGT. Hi ha ganes de lluitar, com es va demostrar amb l'èxit rotund de la Vaga General del 29 de setembre i la massiva participació en les manifestacions, amb més d'un milió i mig de manifestants.

Creiem que és necessari donar un gir sindical a l'esquerra. Els dirigents sindicals haurien de sortir de les taules de negociació i convocar una nova Vaga General de 24 hores. En aquest sentit, el Sindicat d'Estudiants recolzem totes aquestes accions de protesta que condueixin a trencar la dinàmica de pacte social afavorida pels dirigents sindicals, posant de manifest la disposició a la lluita dels treballadors. En aquesta direcció està la jornada de lluita del 27 de gener. Especialment la convocatòria de Vaga General a Euskal Herria per part de la majoria sindical basca (ELA, LAB i altres sindicats) i la convocatòria de Vaga General a Galícia per part de CIG, en les quals el Sindicat d'Estudiants s'ha sumat a la convocatòria. A Catalunya la CGT ha convocat vaga i mobilitzacions. El Sindicat d'Estudiants recolzem la manifestació i fem una crida als estudiants a participar-hi massivament.

Obrers i estudiants, units i endavant!

Uneix-te al Sindicat d'Estudiants per lluitar per un futur digne!

-    No al pla d'ajust. Ni Reforma Laboral ni Reforma de les Pensions. Que la crisi la paguin els capitalistes!

-    Jubilació als 60 anys, amb el 100% del salari i contractes de relleu per a la joventut en atur

-    En defensa de l'educació pública, científica, democràtica, laica i gratuïta. No a la retallada de les despesa educativa. No a la privatització de l'ensenyament. No a Bolonya!

-    Un lloc de treball digne en finalitzar els estudis, o subsidi de desocupació indefinida d'1.100 euros al mes.

-    Cap retallada en salaris, sanitat, educació i pensions. Augment dràstic de la despesa pública en els serveis socials per donar ocupació a centenars de milers de treballadors i joves llicenciats en desocupació

-    Augment dràstic dels impostos a les grans fortunes, als beneficis empresarials i a la banca.

-    Nacionalització de la banca sota el control democràtic dels treballadors i les seves organitzacions.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos