Avuí una delegació del Sindicat d'Estudiants ha participat a la mobilització dels treballadors de TMB. Aquesta és la fulla que hem repartit:

NO MÉS RETALLADES ALS SERVEIS PÚBLICS!
QUE LA CRISI LA PAGUIN ELS BANQUERS!
Des del Sindicat d'Estudiants volem manifestar el nostre suport als treballadors de la TMB. Els serveis públics i les condicions laborals dels treballadors estan en el punt de mira de la burgesia. Tant el govern central com el govern de la Generalitat porten anys llançant atac rera atac sense un altre objectiu que transvasar diners públics a les butxaques dels grans capitalistes i banquers. Per això deterioren els serveis públics com la sanitat o l'educació pública -i també el transport públic-. Amb les "mesures" que estan aplicant, lluny de millorar, l'economia es deteriora més i més. Tots els economistes reconeixen que l'economia es deteriorarà encara més i que hi haurà més acomiadaments i més retallades. I pels que lluiten pels seus drets, repressió: multes, càrregues policials, amenaces, acomiadaments...
Els estudiants també estem sofrint els efectes de les retallades. Fa quinze dies van expulsar a un estudiant de València perquè va mostrar fotos de la seva classe en l'institut en la qual els estudiants havien de cobrir-se amb mantes per evitar el fred. Estan acomiadant a milers de professors interins, retallant en la despesa corrent del manteniment dels centres...Els governs s'omplen la boca parlant de "la importància de la formació" però l'única cosa que fan és deteriorar l'educació pública. Rajoy amenaça amb nous atacs que se sumen als quals ja estan aplicant les diferents Comunitats Autònomes.
Enfront d'aquesta ofensiva dels capitalistes i els seus representants polítics, als treballadors i joves l'única cosa que ens queda és la lluita. La unitat és la nostra principal força per poder fer front a les retallades. Aquests mesos han demostrat que existeix una tremenda voluntat de lluitar: el 15-M, les manifestacions del 19 de juny o del 15 d'octubre, les mobilitzacions en la sanitat, dels estudiants... Creiem que fa més falta que que mai la lluita unida. Respondre de manera unificada tots els sectors en lluita: estudiants, treballadors, usuaris dels serveis públics. Respondre amb un pla de lluita que vagi a més, que passi per la vaga general de tots els serveis i empreses públiques com a pas previ a una vaga general de 24 hores a Catalunya. Coordinar-nos i respondre també a nivell estatal perquè són atacs que s'estan sofrint a tot l'Estat.
Ja està bé d'atacs i retallades. Els treballadors no som els responsables de la crisi. Zapatero, Mas i Rajoy han estat utilitzant (i seguiran fent-ho) diners públics per salvar els beneficis dels responsables de la crisi, els grans banquers i especuladors: Tots aquests diners ha de dedicar-se no a salvar als paràsits, sinó a garantir la protecció social així com invertir en uns serveis públics de qualitat.
OBRERS I ESTUDIANTS, UNITS I ENDAVANT
ELS DINERS DEL BANQUER, PER A l'INSTITUT OBRER

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos