Solidaritat amb els treballadors de GE Power Controls, Ciments Molins, el transport de mercaderies per carretera, els grans magatzems, CaixaBank, Alstom Wind, la construcció i Gràfiques de Premsa Diària

Unificar les lluites per a plantar cara a la patronal!


En els últims mesos l’ofensiva brutal de la patronal contra els treballadors s’ha incrementat. Aprofitant-se de la reforma laboral aprovada pel PP (i amb el suport de CIU) la patronal s’està esforçant a fons en que hagi més acomiadaments, EROs, retallades salarials, retallades dels drets laborals… una ofensiva que busca que els treballadors seguim pagant els plats trencats d’una crisi de la qual no som responsables.

  • Els treballadors de GE Power Controls lluiten contra la decisió de la multinacional General Electrics de deslocalitzar i tancar la fàbrica situada a Sant Vicenç de Castellet. Els treballadors han realitzat varies accions de protesta i conten amb el suport de tot el poble.
  • En Ciments Molins, una empresa amb beneficis, l’empresa vol acomiadar a 56 treballadors, augmentar la jornada laboral i introduir una doble escala salarial entre altres mesures. Aquest dimecres en assemblea discutiran accions de mobilització.
  • En el transport de mercaderies per carretera la patronal es nega a negociar un conveni digne i els treballadors aniran a la vaga els pròxims 20, 21 i 22 de març.
  • El mateix succeeix en la construcció de la província de Barcelona, la patronal manté bloquejada la negociació del conveni amb l’objectiu de guanyar temps i amb la nova reforma laboral eliminar el conveni amb tots els drets aconseguits després d’anys de lluita. El 14 de març els treballadors d’aquest sector van sortir al carrer.
  • En el cas dels treballadors dels grans magatzems, els sindicats grocs van signar un acord vergonyós amb la patronal i els sindicats de classe estan impulsant mobilitzacions de protesta, per exemple el pròxim 24 de març a Plaça Catalunya a les 12.00h.
  • A CaixaBank, els amos de la Caixa pretén acomiadar a més de 3.000 treballadors a tot l'Estat el que suposaria només a Barcelona prop de 300 treballadors.
  • A Alstom Wind l’empresa ha presentat un “pla d’ajustament” amb més acomiadaments i els treballadors ja han organitzat una acció de protesta el passat 15 de març.
  • A Gràfiques de Premsa Diària (rotatives d'El Periódico), els treballadors ja han protagonitzat tres dies de vaga (13, 14 i 15 de març) contra l’ ERO imposat per l’empresa.

Aquest és només un botó de mostra de la gran conflictivitat laboral que està provocant la patronal. També és la demostració de la voluntat de lluita dels treballadors que es neguen a acceptar uns atacs injusts, que no solucionen res i que l’únic que aconsegueixen es dur a l’atur a centenars de treballadors i agreujar la situació econòmica de les famílies obreres.

Des del Sindicat d’Estudiants volem mostrar tot el nostre suport als treballadors d’aquestes empreses així com al conjunt dels treballadors que estan sofrint atacs a les seves condicions laborals. La vostra lluita és la nostra lluita! Cada lloc de treball que avui es destrueix, cada dret laboral que avui s’elimina és un atac al conjunt dels treballadors i als estudiants, fills de treballadors.

L’únic camí que ens deixen els capitalistes, i els que governen aplicant els dictats dels capitalistes, és la mobilització i la lluita. Des del Sindicat d’Estudiants creiem que per plantar cara a aquesta tremenda ofensiva patronal és necessari unificar i estendre la lluita. Tots aquests conflictes enumerats tenen la mateixa arrel: una legislació que deixa indefensos als treballadors i una patronal voraç que l’únic que busca és fer recaure la crisi sobre les esquenes dels treballadors. Pensem que l’únic camí possible és unificar i coordinar la lluita de totes les empreses que estan sent atacades, convocant una gran manifestació unificada a Barcelona, convocant una vaga general de diversos dies a Catalunya i donar-li continuïtat a la vaga general estatal del 14 de novembre amb una nova convocatòria de vaga general, de 48 hores a poder ser, perquè sigui un pas endavant en la lluita, una mobilització encara més contundent, exigint la dimissió del govern del PP, la convocatòria d’eleccions anticipades i la formació d’un govern d’esquerres que retiri tots i cadascun dels atacs aplicats contra els treballadors en els últims 3 anys.


ÀNIM EN LA LLUITA!

OBRERS I ESTUDIANTS, UNITS I ENDAVANT!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos