Obrers i estudiants, units i endavant!!

Des del Sindicat d'Estudiants volem en primer lloc mostrar la nostra solidaritat i suport als companys del Metro i Autobusos de Barcelona, ​​en lluita contra la precarietat laboral i en defensa d'unes condicions laborals dignes, i per un transport públic, segur i de qualitat. Tal com denuncien, en els últims anys, a més d'haver-se'ls congelat el salari, empobrint-se any rere any, hi ha hagut nombroses retallades i un augment vertiginós del treball precari i parcial. Un dels aspectes més sagnants és que mentre els treballadors de Metro han vist congelats els seus salaris, realment reduint-se producte de la inflació, els directius han gaudit d'una pujada salarial del 14,27%.

Descarregar full en PDF

A més a més, mentre el conjunt dels treballadors patia aquesta situació, la direcció de l'empresa realitzava 325 contractes opacs, d'alts càrrecs de direcció, on s'incloïa una clàusula d'immunitat perquè a aquests contractes no se'ls apliquin els ajustos i congelació fixats en el Conveni Col·lectiu, essent aquests contractes completament secrets i negant als sindicats cap informació sobre els mateixos. Finalment el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat la raó als sindicats anul·lant aquesta clàusula d'immunitat i exigint que es coneguin públicament aquestes contractacions.

Els treballadors de Metro exigeixen la fi d'aquesta opacitat, que els recursos de l'empresa s'utilitzin per a millorar les condicions laborals acabant amb la precarietat i reclamant una pujada salarial que compensi el poder adquisitiu perdut durant aquests quatre anys. Els treballadors de TMB Autobusos també reclamen millores laborals com la fi de la precarietat, la jornada laboral de 35 hores o la recuperació del poder adquisitiu, així com la restitució de línies suprimides i la inversió per a la millora del servei. També exigeixen la fi de les privatitzacions en el transport públic, criticant especialment que es potenciïn les inversions en el Tramvia (Tram), ja que aquestes només beneficien multinacionals com FCC o Comsa-EMTE, en estar aquest servei gairebé completament privatitzat. Novament veiem, com en altres ocasions i conflictes, que no hi ha diners per als treballadors però sí que n’hi ha per repartir entre empresaris amics i directius.

TMB, l'empresa que gestiona el Metro i Autobusos de Barcelona, ​​ha estat gestionada durant els quatre anys de l'alcalde Trias a la manera dels cacics tan característica de Convergència. Com amb l'educació o la sanitat, tant CiU com el PP han retallat i privatitzat, empobrint els treballadors i els joves, enfonsant-nos en la misèria, mentre es repartien sucosos beneficis i negocis. Al mateix temps que feien això amb els treballadors, als usuaris ens apujaven de forma abusiva i salvatge els preus dels transports, utilitzant com a excusa la crisi i la manca de recursos. Però sí que hi havia recursos per als directius i per a les empreses que es beneficiaven de les privatitzacions i els contractes públics!! Del 3%!! Que no ens enganyin!!

Ara que Barcelona en Comú ha arribat a l'Ajuntament aquesta política ha de ser desterrada. Ada Colau i el nou Ajuntament del canvi han d'estar al costat dels treballadors, escoltant les seves reivindicacions i basant-se en la seva força per impulsar els canvis que necessitem la majoria, els que al carrer hem lluitat sense descans i en les urnes hem desallotjat la dreta. La millor forma de donar un tomb a la situació en el si de TMB, i que l'empresa estigui al servei realment dels treballadors i del conjunt dels barcelonins, és que l'Ajuntament es recolzi en aquesta disposició a la lluita que estan manifestant els treballadors. Cal acabar amb qualsevol tipus d'obscurantisme en el si de TMB i amb la situació de privilegis de la casta directiva. Cal gestionar els recursos públics al servei de la majoria, per donar un transport barat de qualitat garantint unes condicions dignes a tots els treballadors i treballadores. Ara sí!! Ara es pot!!

VISCA LA LLUITA DE LA CLASSE OBRERA!!

SÍ QUE ES POT!!!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos