Prou precarietat laboral! La lluita és l’únic camí!

Els treballadors i treballadores de l’escorxador més gran d’Osona han protagonitzat una aturada de 48 hores davant unes condicions laborals esclavistes i completament precàries. Els treballadors reclamen el pagament dels plusos de nocturnitat i festius que se’ls deuen, la millora de les mesures de seguretat i emergència en cas d’accident o la revisió de categories professionals, mitjançant una vaga que ha aturat el funcionament de la fàbrica. Davant de qualsevol atac, la lluita és l’únic camí!

Al consell d’administració d’Esfosa apareixen noms com Josep Tarradellas, Josep Ramisa o Ramon Baucells, tres grans empresaris del sector agroalimentari als quals no els hi tremola la mà al explotar a milers de treballadors per tal de mantenir els seus beneficis. Als capitalistes només els importen els seus diners! Per posar un exemple, Josep Ramisa va ser condemnat per haver abocat a un torrent entre 450.000 i 750.000 purins (femtes de porcs) durant tres dies al març de 2009, provocant una situació gravíssima pel medi ambient: les aigües d’Osona han estat contaminades per nitrats i ara no són aptes pel consum humà. És escandalós!

Mentre els treballadors estaven aturats, l’empresa ha contractat a treballadors no qualificats per cobrir la vaga, vulnerant completament el dret a vaga i utilitzant l’estratègia de la por i la humiliació. Els treballadors no tan sols han hagut de suportar aquesta maniobra sinó que s’han trobat amb una resposta racista per part de l’empresari Josep Ramisa, qui ha empès a alguns treballadors subsaharians cridant “us fotré quatre tiros” i “a tu, mort de gana, et faré tornar a l’Àfrica”.

És una vergonya com les grans empreses es lucren a través de l’explotació als seus treballadors imposant unes condicions laborals lamentables. Per això, des del Sindicat d’Estudiants recolzem i ens solidaritzem amb la vaga dels treballadors d’Esfosa, per ser un model de dignitat per tota la classe treballadora i per tota la joventut.

Per un treball digne per les treballadores i treballadors d’Esfosa!! Prou atacs racistes, ni a les fàbriques ni enlloc!!

Obrers i estudiants units i endavant!!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos