Tots a les manifestacions del dimarts a les 18h en Neptú i el dijous a les 12h en Atocha

La lluita del professorat madrileny està sent un autèntic exemple de fortalesa i determinació per al conjunt dels treballadors de tot l'Estat, demostrant quin és el camí a seguir per a tirar enrere les retallades i els plans d'ajustament que no paren de succeir-se Comunitat a Comunitat.

Després d'una reeixida i massiva vaga de 72 hores la setmana passada, la lluita en defensa de l'educació pública i contra les retallades continua amb noves jornades de mobilització i vaga els pròxims dies 4, 5, 6 i 20 d'Octubre.


Però com tots sabem les retallades no són exclusives de la Comunitat de Madrid, ja s'han anunciat Plans d'Ajustament que afecten a l'educació pública, a Galícia, Catalunya, Navarra, Castella-la Manxa… Concretament els atacs fins a ara suposaran l'acomiadament de 15.000 professors, però si aquests es generalitzessin, una mica més que probable veient el succeït en els últims dies amb els anuncis de retallades socials a Catalunya i Balears, podríem parlar de l'acomiadament de 42.000 professors en un sol curs.

Tenint en compte aquesta situació creiem que és necessari donar un pas més en la lluita, convocant una Vaga de professors i estudiants en el conjunt de l'Estat, en defensa d'una educació pública, gratuïta i de qualitat, i contra les retallades que tracten d'acabar amb l'escola pública. Per això des del Sindicat d'Estudiants hem convocat Vaga General d'estudiants en tot l'Estat per a dijous que ve 6 d'Octubre.

En totes les manifestacions, tancaments, concentracions i accions de protesta, els estudiants hem estat colze a colze amb els nostres professors. Ara som nosaltres els que el dia 6 tenim una cita important per a demostrar al Govern d'Esperanza Aguirre que els estudiants no anem a permetre l'acomiadament de ni un dels nostres docents, ni la degradació que pretenen imposar a l'escola pública. Per a respondre amb la major força possible des del Sindicat d'Estudiants fem una crida al conjunt del professorat madrileny que doni suport la mobilització estudiantil, que acudeixi massivament a la manifestació convocada el dijous 6 d'Octubre a les 12 hores en la Glorieta d’Atocha, demostrant una vegada més com tota la comunitat educativa està agrupada contra les retallades salvatges del Partit Popular.

Per a enfortir la pressió contra les retallades és necessari incrementar la difusió del conflicte recaptant els màxims suports, i explicant que és l'educació dels fills dels treballadors la qual va a veure's afectada per les retallades, mentre que a aquells que poden manar als seus fills a centres privats se'ls augmenten els privilegis fiscals.

En aquest sentit fem les següents propostes per a enfortir la lluita:

1) Editar milers de pamflets i cartells, per a inundar els barris de Madrid en defensa de l'ensenyament públic i en solidaritat amb la lluita de la comunitat educativa.

2) Que les Federacions de Madrid de CCOO i UGT impulsin la campanya dintre de les empreses i fàbriques on tenen afiliats, delegats i comitès d'empresa, fent Assemblees en suport del professorat, amb la presència de professors que puguin explicar el conflicte, i aprovant resolucions de suport contra les retallades en l'educació pública.

3) Crear una Caixa de Resistència per a donar suport econòmic al professorat davant la perspectiva que la lluita s'allargui en el temps, realitzant-se col•lectes entre els treballadors de les empreses i fàbriques on es realitzin Assemblees en defensa de l'educació pública.

No a les retallades!

Defensem l'educació pública!

Professors i estudiants units i endavant!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos