El Sindicat d'Estudiants proposarà als sindicats i a les organitzacions de mares i pares la convocatòria d'una Vaga General de tot el sector educatiu

El passat 3 d'Abril el Govern del Partit Popular imposava, amb l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat, la major retallada pressupostària en els comptes públics des de la caiguda de la dictadura franquista. Tots els ministeris perdien de mitjana un finançament del 16,9%, encara que alguns com a Educació es veien especialment afectats amb una retallada del 21,2% (832,7 milions d'euros). Els serveis socials, l'ajuda a la dependència, el pressupost de la sanitat i l'educació pública pateixen una sagnia de proporcions devastadores. Més de 27.000 milions d'euros de retallada de la despesa pública, que aniran directament a pagar els interessos a la gran banca pel deute públic contret, que passa a convertir-se en la major despesa de l'Estat.

 

L'aprovació dels pressupostos generals, el dia després de la gran vaga general del 29M contra la reforma laboral, és la resposta de la dreta a la mobilització de milions de treballadors i joves contra una política en benefici exclusiu dels grans poders econòmics, la CEOE i la banca. Una política que amenaça les conquestes històriques que la classe treballadora va arrencar en les lluites dels anys setanta, i que significarà un empobriment generalitzat de la població, víctima de l'atur massiu i pujades escandaloses dels productes bàsics i el transport. Però amb tot, a la dreta i els anomenats mercats tot això els sembla poc i pocs dies després d'aprovar aquests atacs brutals, el govern del PP feia públic, a través d'una nota de premsa, un altre paquet de retallades que afectava exclusivament a la sanitat i educació públiques: ni més ni menys que 10.000 milions d'euros de reducció de la despesa, 7.000 milions en Sanitat i 3.000 milions en Educació.

Atacs a la universitat pública, el Batxillerat i la Formació Professional

Encara que el Partit Popular encara no ha explicat detalladament les partides desmantellaran per portar endavant aquesta monstruosa retallada en educació i sanitat, el ministre d'Educació, en les seves sempre lamentables declaracions, sí ha apuntat que l'atac podria anar dirigit a augmentar el ràtio d'alumnes a classe, tant a primària com a secundària, l'acomiadament de desenes de milers de professors, i a favor d'augmentar les taxes de matriculació a la universitat pública, ja que en la seva opinió existeixen massa universitats, massa carreres i massa estudiants que no aconsegueixen obtenir la titulació desitjada.

Segons els sindicats del professorat, aquestes mesures podrien suposar l'acomiadament de la meitat de la plantilla de professors interins que hi ha en l'actualitat, i completar-se amb la imposició de taxes acadèmiques al batxillerat i en la Formació Professional. A més, per engegar la contrareforma universitària amb la finalitat d’apuntalar la seva privatització i elitització, el PP ha creat una “comissió d'experts” que acabarà recolzant totes la mesures de retallada que la dreta ja ha posat sobre la taula. Per aconseguir un recolzament complet han seleccionat acuradament als deu “experts” que conforma el citat comitè, i que destaquen per un marcat perfil polític reaccionari. Així podem trobar-nos amb noms com els de Óscar Alzaga Villamil - exdiputat de UCD i ferm opositor a la llei del divorci en 1981-, Elisa Chulia Rodrigo - col·laboradora de la fundació FAES, de la qual és president Aznar-, Luis Garicano Gabilondo - a qui no és difícil veure participar en programes o “informatius” d’Intereconomia- i Matías Rodríguez Inciarte - actualment vicepresident del Banc Santander-.

Retallades per a la majoria, privilegis per a una minoria

Mentre el Partit Popular porta endavant unes retallades sense precedents contra els serveis públics, veiem com als seus pressupostos i les seves noves lleis hi ha els qui no només no es veuen afectats, sinó que es veuen clarament beneficiats per les noves mesures aprovades. D'aquesta forma partides com la qual rep l'Església Catòlica continuaran intactes, amb 11.000 milions d'euros de pressupost; unes altres com les destinades a la Casa Reial veuran un minvament simbòlic d'un 2%, alguna cosa que com hem vist recentment no impedirà que els reis puguin continuar sortint a caçar elefants allí on els plagui, pagant paquets “turístics” de fins a 59.000 euros per deu dies d'estada. A aquestes mesures en benefici d'una minoria cal sumar els 50.000 milions d'euros que el Govern va aprovar aquest mes d'abril per a ajuda a la banca, o la recent aprovació d'una Amnistia Fiscal que permetria el blanqueig de diners de veritables delinqüents i estafadors que s'han fet d'or amb l'especulació, el frau i l'economia submergida.

El PP és molt més feble del que pretén aparentar

Davant els atacs portats a terme pel Govern del Partit Popular, des del Sindicat d'Estudiants defensem que avui és més necessari que mai continuar pel camí obert per la reeixida Vaga General del passat 29 de Març, on milions de joves i treballadors vam secundar aquesta històrica jornada de mobilització i vam sortir massivament a les manifestacions que es van donar arreu de l'Estat.

Encara que el PP està tractant de fer veure que la mobilització no li afecta, la realitat és ben diferent, i així vam poder veure a les eleccions del 25 de Març a Andalusia com en tan sol tres mesos el PP havia perdut, i només en aquesta Comunitat Autònoma, 400.000 vots respecte als obtinguts a les eleccions generals; però per si aquesta dada no fos suficientment contundent, a aquesta important caiguda cal sumar-li els resultats de l'enquesta publicada el passat 14 d'abril i destacada per diversos mitjans de comunicació, que reflectia com el PP en l'últim mes ha perdut un 8% del suport que tenia tan sol trenta dies abans, quedant-se en el 38,1%.

Els joves i els treballadors no ens resignem, tenim força i volem lluitar contra el desmantellament dels serveis públics que intenta portar endavant la dreta. No podem permetre una reculada de dècades en les conquestes històriques que la classe treballadora va obtenir en la lluita contra la dictadura franquista. Per això mateix des del Sindicat d'Estudiants proposarem a les organitzacions sindicals, així com a les de mares i pares d'alumnes la convocatòria d'una gran Vaga General educativa estatal contra les retallades anunciades pel Govern del PP, per al mes de maig.

Cal convocar una Vaga General de 48 hores

És per això que des del Sindicat d'Estudiants defensem la necessitat de continuar aprofundint la resposta organitzada de joves i treballadors amb la qual poder preservar els nostres drets i acabar amb els privilegis d'una minoria parasitària que és la que exigeix nous atacs contra el conjunt de la societat. Per defensar-nos de totes aquestes agressions i recuperar els drets que ens estan arrabassant, és necessari que els dirigents de CCOO i UGT donin continuïtat a la reeixida Vaga General del 29M, elaborin un pla de mobilitzacions ampli i ascendent que pressioni cada vegada més a un govern que és molt més feble del que pretén aparentar.

Els atacs que pateix l'educació pública, són els mateixos que afecten a la sanitat, la dependència, els serveis públics en general i a tots els treballadors. Per això des del Sindicat d'Estudiants defensem que el següent pas en la lluita contra la Reforma Laboral, contra els Pressupostos Generals de l'Estat i contra la retallada de 10.000 milions d'euros, ha de ser una resposta encara més contundent que la que ja vam donar el 29-M. És necessari que CCOO i UGT convoquin en aquesta ocasió una Vaga General de 48 hores amb la qual deixar clar a Mariano Rajoy que no pararem fins que retiri totes les mesures que afecten tan negativament a la immensa majoria de la societat i que només beneficien a una capa de milionaris, banquers i estafadors.

Des del Sindicat d'Estudiants començarem immediatament una campanya informativa als centres d'estudi de tot l'Estat donant a conèixer les noves retallades plantejades pel Partit Popular, defensant la necessitat de la convocatòria d'una Vaga General de 48 hores, i preparant mobilitzacions contundents d'estudiants contra aquestes agressions. Al mateix temps, el Sindicat d'Estudiants fa una crida a les organitzacions juvenils i estudiantils de l'esquerra per respondre de manera conjunta i unitària a aquest atac sense precedents contra l'educació pública.

Prou d'atacs contra la classe treballadora i la joventut!

En defensa de l'educació i sanitat públiques!

Les retallades per als banquers!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos