Endavant companys!

TOT EL NOSTRE SUPORT I SOLIDARITAT

El Sindicat d’Estudiants vol mostrar tot el seu suport als treballadors de Panrico que el dilluns 14 de novembre van iniciar la vaga indefinida a la planta de Santa Perpètua de la Mogoda, amb un 100% de seguiment (prop de 500 treballadors). Pel matí, davant el piquet pacífic de 200 treballadors a les portes de la fàbrica, la policia autonòmica va carregar sense avís previ i sense motiu, un exemple més del paper d’assetjament i provocació amb què el govern de CiU fa servir els mossos.

 

La situació de l’empresa Panrico, 4.000 treballadors, amb fàbrica a Valladolid, Madrid, Puente Genil i Saragossa, a més de Santa Perpètua, ha anat com més va pitjor. Primer la família Costafreda se la va vendre per una bona quantitat de diners a un fons de capital risc, Apax, i des del juny l’únic accionista de Panrico és un altre fons de capital risc, Oaktree, dels EUA, que ha posat al capdavant de la direcció a Carlos Gila, un “expert en reestructuracions”, un superdirectiu amb super-retribucions i amb un historial a empreses com la Seda i Azucarera Ebro.

És aquesta direcció la que ha presentat un ERO pel qual pretén desfer-se de la meitat de la plantilla (1.914 acomiadaments) i rebaixar els sous entre un 35% i un 45% de mitjana als assalariats i un 20% als autònoms. I en aquesta guerra de nervis amb què la direcció vol aclaparar als treballadors de Panrico, davant l’anunci de vaga, l’empresa va presentar preconcurs d’acreedors. Els treballadors han deixat de cobrar la nòmina de setembre, i el preacord assolit el dijous passat pel comitè intercentres, pel qual l’empresa es comprometia a pagar a terminis els salaris, va ser rebutjat per l’assemblea de treballadors del dissabte a Santa Perpètua. La plantilla exigeix el pagament de les nòmines i planta cara a les maniobres de la direcció de l’empresa. Ni l’ERO està justificat, ni els comptes ni la gestió comercial són clars. La gestió de Panrico dóna més la impressió d’un saqueig que d’un “intent de reflotar” la marca.

La lluita es pot guanyar

La vaga indefinida a Panrico s’ha d’estendre a totes les fàbriques, en contra de l’ERO i dels acomiadaments, no només pels salaris pendents. La planta de Paracuellos (Madrid) ha rebutjat també el preacord i ha anunciat que se suma a la vaga. Saragossa té previst una assemblea el dimarts vinent, que per descomptat s’hauria d’avançar. Ara és el moment de lluitar, pels llocs de treball i pels salaris! Cal seguir el camí emprès pels treballadors de Santa Perpètua!

Per mantenir la lluita s’hauria d’obrir una caixa de resistència, com van fer els professors de les Illes Balears, que en 15 dies de vaga indefinida van aconseguir 300.000 euros d’ajut solidari.

CCOO, UGT i CGT han de convocar manifestacions de suport als treballadors de Panrico i fins i tot vagues generals a les comarques afectades, ajudar perquè s’estengui la vaga i fer tot el possible perquè la direcció retiri l’ERO. També han de pressionar el govern de la Generalitat i el govern estatal perquè intervinguin en contra dels plans de destrucció de l’empresa per part del grup inversor.

Si l’empresa no cedeix, per preservar els llocs de treball de l’egoisme dels especuladors, hem de defensar la nacionalització de Panrico: expropiar-la de mans privades i posar-la sota el control dels treballadors.

L’únic camí que ens queda és la lluita: ningú ens ha regalat res, hem de defensar els nostres llocs de treball, l’únic que tenim, amb ungles i dents.

UNIFICAR I ESTENDRE LES LLUITES

OBRERS I ESTUDIANTS, UNITS I ENDAVANT

Treballadors de Panrico: us convidem a que participeu a les manifestacions convocades per al 23 i 24 d’octubre a Barcelona en defensa de l’educació pública. En aquestes manifestacions podreu fer arribar les vostres reivindicacions i la vostra lluita a milers d’estudiants, pares i professors que hi participaran. Totes dues sortiran a les 12.00 h de plaça d’Universitat a Barcelona.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos