Ahir dijous, en la segona jornada de mobilitzacions organitzades per CCOO, UGT i STE-PV, contra les retallades en el sector públic que ha portat a terme la Generalitat Valenciana, els carrers van ser ocupats de nou per milers de treballadors públics: Personal de sanitat, bombers, policies locals, treballadors de RTVV, treballadors de l'administració... A destacar l'assistència de també molts professors, estudiants, pares i mares, que van protagonitzar la protesta.

En els centres d'estudi la iniciativa dels professors i professores va tenir un important paper, tornant a posar a l'ordre del dia l'efervescència que es viu aquests dies en ells. Al llarg d'aquestes setmanes s'han fet multitud de tancaments en centres, concentracions i breus talls de tràfic en els carrers propers d’alguns centres, tot protagonitzat per estudiants i professors que saben de la necessitat d'una lluita dura per a posar fi a la situació crítica en els centres d'estudi públics.

En la protesta també es van tornar a escoltar moltes consignes contra l'expresident Camps i la sentència de no culpabilitat d'aquests últims dies, deixant clara la ràbia i el fastig que des de fa anys ve mostrant la societat valenciana cap al PP i als seus atacs.

Els companys del Sindicat d'Estudiants també vam estar presents en la manifestació, defensant amb un repartiment de fulles la idea que fa falta un pla de lluita seriós, continuat i contundent amb una vaga en tot el sector públic per a poder frenar els atacs. Aquesta idea va ser rebuda amb molta simpatia pels treballadors que rebien la fulla. El gran ambient de lluita i força que existia ahir en els carrers ficava sobre el paper la possibilitat de parar per complet els serveis públics. Responsabilitat que recau sobre els dirigents sindicals de les nostres organitzacions de classe.

Alhora, vam iniciar la convocatòria per a tots els estudiants d'una vaga el 16 de febrer, responent a la situació crítica que existeix en els centres d'estudi públics d'amenaça de talls de llum, de funcionament de la calefacció amb les últimes reserves de gasoli i en definitiva, de falta de recursos per al més bàsic en els centres. A més de totes les altres retallades en tot el sector públic.

Cal continuar la lluita, de forma contundent, començant amb una vaga general en l'ensenyament públic i estendre-la a tot el sector públic!

16 de febrer Vaga general d'estudiants contra les retallades de la Generalitat!

Organitza el Sindicat d'Estudiants en el teu institut i lluita!

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos