Des del Sindicat d’Estudiants volem recolzar la lluita del professorat interí que durant les últimes setmanes estan portant contra la modificació de l’ordenació de les bosses de treball de personal docent. Aquesta modificació es un atac directe a les condicions de treball dels nostres professors interins així com a la qualitat de l’ensenyament públic.

El passat dia 3 d’abril els dirigents de CCOO i UGT junt als sindicats grocs ANPE i CSIF signaren un acord en el que es canvia l’ordenació de les bosses de treball de personal docent on prevaldran les notes obtingudes en l’oposició davant totes les altres competències i puntuacions obtingudes pels interins. A més, a l’acord signat també s’accepta que en 2014 no hi haurà oferta pública d’ocupació acumulant-se al 2015.

Des del Sindicat d’Estudiants creiem inacceptable aquest acord per no defensar els drets dels professorat i la qualitat a l’ensenyament públic, tirant per terra l’experiència en l’ensenyament de milers de professors (5.200 interins seran expulsats del sistema educatiu), empitjorant clarament les condicions per a obtindre una plaça i per tant empitjorant també la qualitat de l’ensenyament públic, cada vegada més massificat i amb menys recursos. Molt al contrari, necessitem de l’experiència dels actuals interins, i al mateix lloc la incorporació de molts companys més; cal molts milers de professors més per a millorar radicalment l’educació pública!

Per tot això traslladem el nostre recolzament a la lluita que des de la Coordinadora de Professorat Interí i AFIV i en col•laboració amb l’STEPV s’està duent  endavant i ens sumem a més de posar-nos a la seua disposició per a les properes mobilitzacions que tindran lloc els propers dies. Fem una crida a que CCOO i UGT canvien ràpidament la seua posició i animem als afiliats d’aquests sindicats a participar plenament en aquesta lluita.

Des del Sindicat d’Estudiants valorem positivament la crida a tota la comunitat educativa per a que es manifeste el dissabte 13, pensem indispensable continuar en aquesta línia i augmentar el nivell de les mobilitzacions, afegint al calendari, per a començar, un dia de vaga a tot l’ensenyament públic al País Valencià on tot el professorat, interí i titular, puga unificar la seua lluita i reivindicacions denunciant aquest acord junt a la LOMCE i totes les demés retallades. En aquesta línia la convocatòria de assemblees conjuntes de professors (interins i no), pares i mares, i estudiants, per a discutir un pla contundent de mobilitzacions, impulsaria la lluita. L’aïllament de la lluita dels interins beneficiaria a la Conselleria, però l’extensió del conflicte a tot el sector, i buscant el suport de la majoria de la població, sí que pot obligar-la a cedir.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos