alt

Cap eliminació d'unitats! Per una vaga general educativa al País Valencià!

Vine a les marxes amb la pancarta del Sindicat d'Estudiants el dissabte 12 d'abril.

17:00 a les Torres de Quart. Participarem a la columna oest q eixirà a les 17:30

Des del Sindicat d'Estudiants del País Valencià ens sumem amb totes les nostres forces a les marxes pel manteniment d'unitat i Escoles Públiques del dissabte 12 d'abril. Aquestes marxes son una iniciativa de la Plataforma Col·legi Cremona-Tots Som Cremona, on pares, mares i docents d’aquest centre públic d’Alaquàs (València) porten tancats al centre des del 18 de febrer contra la decisió de la Conselleria d'Educació d'eliminar la unitat de 3 anys del col·legi, obligant a 30 famílies a buscar destí fora. Amb decisions com aquesta, la Consellería pretén poc a poc desmantellar el centre, que porta set anys íntegrament en barracons, en lloc de complir la seua promesa de construir-lo.

Aquesta mesura és part de la destrucció d’unitats en la pública (mentre s’augmenta a la privada). Als últims anys el Partit Popular ha atacat més que mai l'ensenyament públic, es clar que la destrucció d'aquest es un dels seus objectius principals, L'eliminació de línies en centres públics (molts en valencià), d'una gran quantitat de places de mestres i professors, de beques per a  menjador i transports i un llarg etcètera, són mesures en la mateixa direcció. Tot això respon als mateixos objectius de la contrareforma de l'educació franquista coneguda com LOMCE, la consellera Mª José Català es una de les més aplicades seguint el full de ruta de destrucció de l'ensenyament públic del ministre Wert.

Davant aquestos atacs, des del Sindicat d'Estudiants compartim la opinió de la plataforma Tots Som Cremona de que la millor resposta es la lluita massiva, be organitzada i contundent als carrers. Per aquesta mateixa raó el Sindicat d'Estudiants va convocar la vaga del 26 i 27 de març, que ha sigut tot un èxit, i que plantejava la necessitat de continuar la lluita conjunta de pares, mares, professors i estudiants.

La lluita del Cremona té una gran simpatia, de fet un par de col·legis públics d’Ontinyent han seguit el seu exemple i també faran tancaments indefinits. A més, la Plataforma per l’Ensenyament Públic ha convocat a tancaments el dijous 10. En conclusió, les marxes del 12 d'abril son la clara expressió de les aspiracions i ganes de lluita de tota la comunitat educativa per trencar els plans del PP contra l’escola pública.

Per aquestes raons des del Sindicat d'Estudiants cridem a tots els estudiants, pares, mares, professors i classe treballadora en general a participar massivament en aquestes. A més considerem indispensable que desprès d'aquestes marxes la Plataforma per l'Ensenyament Públic del País Valencià trenque amb la seua inacció i participe en primera línia d’aquesta lluita per organitzar-la i coordinar-la a un major nivell conjuntament amb tots els col·lectius que ara mateix estan en peu de guerra. Cal organitzar una gran vaga general de tota la comunitat educativa al País Valencià que estenga aquesta lluita a tots els racons i la faça més dura i contundent.

Tots som Cremona! Cap tancament d'unitats!!

Defensem l'ensenyament públic en valencià, cap línia eliminada!!

Per una vaga general de l'educació al País Valencià!!

La Plataforma Tots Som Cremona publica aquest Agraïment al Sindicat d’Estudiants:

http://www.todossomoscremona.org/es-ES/noticias/cremonainforma

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos